Foodbart Deinze

ETEN & DRINKEN

Foto's van helden versieren de wanden in deze hippe hamburgertent. De helden? Dat zijn de lokale boeren waar Foodbart de ingrediënten haalt voor zijn innocent salades en guilty burgers. Het zijn stuk voor stuk stielmannen die houden van hun vak, en stuk voor stuk verrukkelijke hamburgers en superverse slaatjes. Deze Deinze-topper heeft een hart voor mensen, en lekker eten!

MEER INFO:
Kortrijkstraat 4, 9800 Deinze
T. 09 373 57 52 - www.foodbart.be

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: op wandelafstand van het station van Deinze
Met de fiets: dichtbij fietsknooppunt 5
Met de auto: gratis lang parkeren op Parking Brielpoort in de Lucien Matthyslaan

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Bart Vandekerckhove:

Kip en hip

Deinze is de kippenstad. Ieder woensdag komen boeren en producenten samen op het stadhuis om de weekprijs van kip voor België te bepalen. Dus waar koop je beter kip dan in Deinze? Dat kan bij deze kipspeciaalzaak bijvoorbeeld. Die heeft lekkere kip in de toonbank, maar wees gerust, je kan er ook vis, rundvlees en vegetarische gerechten vinden.
Kortrijksesteenweg 244A, 9800 Deinze
www.kipenhip.be

‘t Oud Sashuis

Een bekend nostalgisch Leie-plekje ligt aan het Sas van Astene, met een handbediend bruggetje. Het oude sashuis uit 1862 is nu een museum-cafeetje met een leuke collectie scheepsattributen uit de tijd van de binnenvaart op de Leie. Proef er het huisbiertje Schobiak en een bruine boterham met Schobiak-paté.
Hellestraat 20, 9800 Deinze
Meer info over 't Oud Sashuis

‘t Pompierke

Heel gezellige bar op de markt. De uitbaatster van ‘t Pompierke had vroeger een tapasbar. Het Pompierke was vroeger ook een bekend dansrestaurant in de buurt, maar is dus nu helemaal terug als aperitiefbar.
Markt 147, 9800 Deinze
Zie Facebook

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF