In D'Halve Maan

ETEN & DRINKEN

In deze kroeg voel je het echte dorpsleven, al meer dan 120 jaar. Vroeger kwam Stijn Streuvels hier over de vloer, toen hij wat verderop in zijn Lijsternest woonde. Ook vandaag komen er schrijvers voorlezen, kunstenaars tentoonstellen en muzikanten het podium bezetten. Dorpsbewoners, fietsers en wandelaars ... iedereen is er welkom voor een streekbiertje, een hapje of een gerecht uit de eigenwijze keuken.

MEER INFO:
Ingooigemplaats 44, 8570 Ingooigem (Anzegem)
T. 056 19 79 19 - www.indhalvemaan.be

BEREIKBAARHEID:
Met de fiets: tussen fietsknooppunt 25 en 20.
Met de auto: parkeren langs de straat of aan de kerk van Ingooigem

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer An Demets:

Het Lijsternest

Streuvels zou zich meteen weer thuis voelen, mocht hij zijn woonhuis binnenwandelen. Alles bleef bewaard zoals hij het kende: zijn reissouvenirs, de kunstwerken van zijn vrienden, zijn omvangrijke bibliotheek en zijn schrijftafel. Zowel literatuurkenners als dagjestoeristen vinden dit museum verrassend interessant. Sinds kort is er ook een kindvriendelijk aanbod. In D'Halve Maan organiseert maandelijks lezingen door residerende auteurs in Het Lijsternest.
Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem (Anzegem)
Meer info over Het Lijsternest

Streuvelswandelroute

Start aan Het Lijsternest en wandel doorheen het beschermde, zachtglooiende  landschap achter het museum. Je stapt over landwegen naar de grafmonumenten van Streuvels en Verriest, aan de kerk van Ingooigem. Daar is het heerlijk rustig, met zitbanken om te verpozen. Goed voor een zestal kilometer mooi wandelen bij de Tiegemberg.
Stijn Streuvelsstraat 25, 8570 Ingooigem (Anzegem)
Meer info over de Streuvelswandelroute

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF