Kaffee Damast

ETEN & DRINKEN

Jazzy muziek waait je tegemoet, zodra de deur opengaat. Daarmee is de toon gezet. Je wordt omarmd door gezelligheid in dit authentieke fabriekspand, ingericht met vintage-accenten. Centraal in de bistro staat een leestafel vol intrigerende boeken. De menukaart verleidt met authentieke streekgerechten en lokale bieren. Op het podium swingt vaak live-jazz. Wat een heerlijke museumbistro, naast het museum Texture.

MEER INFO:
Noordstraat 28A, Kortrijk
T. 056 98 00 86 - www.kaffeedamast.be

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: Kaffee Damast ligt op 1 km van het station van Kortrijk.
Met de fiets: ligt tussen fietsknooppunt 10 en 18
Met de auto: Betalend parkeren in Parking Haven, zie www.parko.be/bezoeken

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Cindy Monnens:

Texture

Breng zeker een bezoekje aan onze buren: Texture, Museum over Leie en Vlas. Op drie verdiepingen vertelt het een boeiende historie en toont het een rijke collectie kant en damast. Snuister in de shop tussen verrassend mooie vlas-cadeautjes.
Noordstraat 28, 8500 Kortrijk
Meer info over Texture

VinooPuro

Voor lekkere Italiaanse wijnen spring je binnen in deze wijnboetiek, 100 meter verderop in onze straat. De sommelier gaat op zoek naar kleine, familiale, onafhankelijk wijnbedrijven, in eerder onbekende Italiaanse streken. En, hoe kan het ook anders, de Italiaanse delicatessen die de boetiek ook verkoopt, passen perfect bij de wijnen. Open op vrijdagnamiddag en zaterdag.
Noordstraat 59, 8500 Kortrijk
vinoopuro.be

Bakkerij De Knock

Deze artisanale bakker in Heule Watermolen bakt heerlijk brood in een houtgestookte oven, precies zoals zijn voorvader Eduard De Knock dat al in 1882 deed.
Watermolenwal 14, 8501 Heule
Tel. 056 35 52 47

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF