La Cantine - Byttebier

ETEN & DRINKEN - SHOPPEN

Lieve en dochter Sofie leggen hun ziel in lunchrestaurant La Cantine. Die gebundelde passie proef je in de gerechten én zie je rondom. La Cantine huist in een voormalige schoolrefter - met 200 jaar oud balkenplafond - maar oogt modern. De decoratie, van bestek tot lichtarmaturen, wordt verkocht in de interieurzaak ernaast, Byttebier. Op de eerste verdieping verzamelt shop-in-the-shop Garderobe vintagemode.

MEER INFO:
Jozef Vandaleplein 7a, 8500 Kortrijk
T. 056 22 32 24 - www.byttebier.com

BEREIKBAARHEID:
Met de trein: La Cantine ligt op wandelafstand van het station van Kortrijk.
Met de fiets: in de buurt van fietsknooppunt 53. Gratis fietsenstalling op het Jozef Vandaleplein (niet-overdekt)
Met de auto: Betalend parkeren in Parking Schouwburgplein of Parking Houtmarkt, zie www.parko.be/bezoeken

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Koen Byttebier:

V-chocolatier

Chocolatier Valerie Verougstraete maakt met haar team pareltjes van chocolade volgens de authentieke recepten van Robert Sweertvaegher. Die startte 85 jaar geleden met Chocolaterie Sweertvaegher. Vandaag staat al de derde generatie Verougstraete in het familiebedrijf, nog altijd met dezelfde passie voor chocolade als toen. Dat voel je zodra je het vernieuwde boetiekje binnenstapt. En dat proef je in de verfijnde pralines, artisanaal bereid zonder bewaarmiddelen, noch artificiële kleur- of smaakstoffen. 
Korte Steenstraat 2, 8500 Kortrijk
Meer info over V-chocolatier

WOW

Anneke Denys installeerde haar saladebar WOW op het Vandaleplein, misschien wel het meest charmante plein van Kortrijk. Bij WOW kies je zelf de verse ingrediënten voor je salade op maat. 
Jozef Vandaleplein 2 en 8, 8500 Kortrijk
Meer info over WOW

Maria's Corner

Op een historische hoek installeerde Maria een knusse boetiek met uitsluitend bio en fairtrade textiel! In haar stenen winkel zonder webshop staan een hartelijke ontvangst, duurzaamheid en vrijblijvend advies centraal. Biokatoen, biowol, hennep en gerecupereerde materialen zijn de gebruikte grondstoffen voor een ruim aanbod aan kledij voor groot en klein, bed- en badtextiel, sneakers, pantoffels...  Je vindt er authenticiteit en handgemaakte artikelen.
Lange-Brugstraat 8, 8500 Kortrijk
Meer info over Maria's Corner

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Getest en goedgekeurd!

La Cantine - ByttebierBlogster Fairgodmotherr profiteerde van de zalige combinatie van shoppen en eten & drinken bij La Cantine - Byttebier tijdens een weekend in de Leiestreek.

 

LEES HIER HAAR BLOG OVER DEZE TRIP

 

Marjolein KortrijkBlogster Marjolein testte La Cantine/Byttebier en de tips op deze pagina uit tijdens een weekendje Kortrijk.

LEES HIER HAAR BLOG OVER DEZE TRIP

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF