Streetart in Zwevegem, Gent, Kortrijk, Roeselare en Wevelgem

DOEN

De Leiestreek inspireert creatieve zielen, jong en oud. In Zwevegem bijvoorbeeld, mochten graffitikunstenaars hun gang gaan. Ze kleurden er de pijlers van de immense kanaalbrug en vijf andere locaties. Een wandelroute verbindt ze allemaal. Je vindt ook zo'n street art wandelroute in Roeselare. Wist je dat... de luisteraars van Radio 1 een kunstwerk in Roeselare verkozen tot dé Strafste Street Art? In Kortrijk werden een twintigtal streetart-artiesten losgelaten in een voormalig rusthuis, in Wevelgem mocht de curator van Crystal Ship zich uitleven op 5 muren en kregen 15 kunstenaars een elektriciteitskast om te verfraaien, en ook in Gent gingen kunstenaars aan de slag. Genoeg voor een streetart-weekendje?

MEER INFO:
www.zwevegem.be/brochure-street-art
https://kortrijk.streetartcities.com
www.visitgent.be
www.visitroeselare.be
www.wevelgem.be/streetart

BEREIKBAARHEID STREET ART WANDELING ZWEVEGEM:
Met de fiets: omgeving van fietsknooppunt 75.
Met de auto: Gratis parking op het Theophiel Toyeplein

We geven je hieronder leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van cultuurbeleidscoördinator Paulette Loosveldt (Zwevegem):

Orveytbos

Tot de jaren 80 lag hier een kleistort. Vandaag vind je er bos, hooilanden, struiken en veel poelen vol leven. Meer dan twintig soorten libellen vliegen hier rond. 
Kraaibosstraat, 8552 Moen (Zwevegem)
Meer info over het Orveytbos

De IJshoeve

Voor zelfgemaakte ijsjes trekken we naar deze prachtige boerderij. Bernard Terrijn en Magda Walcarius maken er zelf ijsjes, maar serveren nog meer lekkers zoals pannenkoeken en belegde ovenkoeken. Van mei tot september openen ze hun gezellige terras.
Vierabelen 13, 8554 Sint-Denijs (Zwevegem)
Meer info over De Ijshoeve

Café Légumes

Deze gezellige lunchbar is momenteel op zoek naar een nieuwe plek. Hou cafelegumes.wordpress.com in de gaten voor een update.

Niet te missen creatieve projecten:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Kunstige logies:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF