Transfo met camping Transfo, Duiktank Transfo, Oenanthe en Plong

DRINKEN - DOEN - LOGEREN

Avonturiers jong en oud zijn fan van Transfo. Want in-op-tegen-naast de honderd jaar oude, voormalige elektriciteitscentrale naast het Kanaal Bossuit-Kortrijk mogen ze zich uitleven. Een oude stookolietank werd omgetoverd tot een unieke duiktank met een diepte van 15 meter en een diameter van 20 meter. In de zomermaanden kan je er na een frisse duik terug opwarmen op het zomers terras. Ondertussen kunnen de kleinsten zich uitleven op het speelplein.

Natuursportorganisatie Oenanthe helpt op Transfo bij het plannen van een avontuurlijke dag met allerlei activiteiten zoals een deathride, een parcours van verschillende touwbruggen, een hindernissenparcours boven het water, een sprong van de 7-meter hoge pamperpaal of lasershoot,…

Plong biedt twee escape rooms aan. In het voormalige werkhuis herbeleef je de rijke geschiedenis van Transfo.

Zorgeloos genieten van rust en eenvoud in prachtig gerenoveerde caravans en een unieke lodgetent, kortom echte glamping, kan tijdens de zomer in de pop-up camping in de tuin van de oude directeurswoning.

Tenslotte kan je op Transfo ook kajaks en mountainbikes huren. Hou de Facebookpagina in de gaten voor events zoals Transfo Zomert, straattheater, de Actiedag Avontuur, Transfo Outdoor, Transfo Raid,…

MEER INFO:
Transfostraat, 8550 Zwevegem
www.transfozwevegem.be, www.transfozwevegem.be/transfo-zomertwww.duiktank.be, www.escapeplong.be, www.oenanthe.be, www.campingtransfo.be, Facebook zomerbar

BEREIKBAARHEID:
Met de fiets: aan fietsknooppunt 31
Met de auto: gratis parking

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemers Maaike, Hugo, Marc en Boris:

Taluds langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk

De vaarttaluds in Moen vormen een mooi plaatsje, met het stukje oude spoorweg als wandelpad door het natuurgebied. Volg er de Orveytwandelroute en je wandelt er over typische natuurrijke 'stapsteentjes’, op knuppelpaadjes over zompige stukken en langs trapjes om de steile taluds af te dalen.
Jaagpad langs het kanaal, 8552 Moen (Zwevegem)
www.natuurpunt.be

KoffieSHOT 

Een leuke zaak voor een snelle lunch, taart of koffie. Ondertussen bewonder je de mooie foto's aan de muur, want de koffiezaak is ook een fotografiewinkel.
Otegemstraat 22, 8550 Zwevegem
Meer info over KoffieSHOT

Picknickplekjes in Zwevegem

In Zwevegem en alle deelgemeenten kan je genieten van een gezellige picknick. Op enkele plaatsen staat picknickkasten, waar je een krat vol seizoenslekkers kan laten leveren.
www.zwevegem.be/picknick

Café Légumes

Deze gezellige lunchbar is momenteel op zoek naar een nieuwe plek. Hou cafelegumes.wordpress.com in de gaten voor een update.

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF