Vespabar

ETEN & DRINKEN - DOEN

Aaaah, la dolce vita! Je proeft Italië in deze nieuwe zomerbar. Kies een zitje op het terras, bij de speeltuin of op de oude garnaalboot die dobbert op het water. Relax met uitzicht op de Schelde, een Italiaanse prosecco of Belgisch streekbiertje bij de hand. Wat een ideale halte op je tochtje te voet, per fiets, boot of (gehuurde) Vespa of mountainbike! Je kan er meteen ook een picknick bestellen om onderweg op te smullen.

De bar is open van 15 juni tot 15 september (mits het weer het toelaat) van maandag tot donderdag van 10u tot 19u en van vrijdag tot zondag van 10u tot 20u30. Er is wel het hele jaar door 24/7 een automaat met terras beschikbaar.

MEER INFO:
Oeverstraat 3, 8583 Bossuit (Avelgem)
T. 0498 11 04 19 - www.vespa2rent.be

BEREIKBAARHEID:
Met de fiets: vlakbij fietsknooppunt 86.
Met de auto: gratis parking aan het Pompgebouw Bossuit (Doorniksesteenweg 402)

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Jonas Tanghe:

Vakantiehuis Casa Caliente

De vakantiewoning mét privéwellness is onze tweede zaak. Je logeert er met 12 tot 22 gasten in tropische sferen, met palmbomen en Oosterse accenten. Relaxen doe je in de sauna, jacuzzi, hamam en het zwembad.
Doorniksesteenweg 199, 8580 Avelgem
www.casacaliente.be

Spikkerelle en de Scheldemeersen

Het architecturale pareltje Spikkerelle ligt aan de rand van de Scheldemeersen. Met andere woorden, dit levendige cultuurcentrum met theaterzaal kijkt uit op 100 hectare natuurgebied, waar bijzondere dieren en planten zich thuis voelen. 
Scheldelaan 6, 8580 Avelgem
Meer info over Spikkerelle
Meer info over de Avelgemse Scheldemeersen

Bootjes kijken in Bossuit

Meer je boot aan in Bossuit, op de Schelde en het Kanaal Bossuit-Kortrijk. De ligplaatsen zijn er gratis. Heb je geen schuitje? Huur er eentje of tuur op de oever naar de voorbijvarende bootjes. Ook tof!
Bekijk de aanlegplaatsen en jachthavens

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF