Wijndomein Ravenstein

DRINKEN - DOEN - SHOPPEN

In het voorjaar van 2017 plantten Dirk en Patricia hun eerste wijnstokken aan op de zuidflanken van de Amerikaberg in Kruiseke. Hun wijndomein is ondertussen al 4,5 ha groot en ze kiezen ervoor om hun wijngaard op een ecologische en duurzame manier uit te bouwen. De kwantiteit houden Dirk en Patricia bewust beperkt, voor een intensere smaak. Na een gepassioneerde rondleiding van Dirk kan er geproefd worden van de wijnen. Nadien kan je jouw favoriete wijn aankopen in de nieuwe shop.

In de zomer van 2020 kan je ook als individuele bezoeker de wijnen proeven op het wijnterras. Het wijnterras is open van donderdag 2 juli tot zaterdag 15 augustus, telkens op donderdag, vrijdag en zaterdagnamiddag vanaf 14u30.

Op 8 en 9 augustus 2020 organiseert het domein bovendien de Ravenstein Winetrail, de perfect combinatie van 8 km wandelen met degustatie van de wijnen.

MEER INFO:
Kruisekestraat 296, 8940 Wervik
T. 056 31 32 36 - www.wijndomein-ravenstein.be

BEREIKBAARHEID:
Gratis parking

We geven je hieronder samen met de ondernemer leuke en verrassende tips in de buurt. Combineer ook met andere Leiespots en puzzel je ideale uitstap of vakantie in elkaar!

Tips van ondernemer Dirk Talpe:

Flandrien Kaas van De Kazerij

Proef en je weet meteen waarom deze ambachtelijk kaas al meermaals in de internationale prijzen viel. Het is een op-en-top Belgische kaas, gemaakt op traditionele wijze met melk van eigen bodem. De kaasmakerij bezoeken kan in groep.
De Kazerij, Vagevuurstraat 25, 8940 Wervik
Meer info over De Kazerij

Nationaal Tabaksmuseum

Hier kom je alles te weten over de boeiende geschiedenis van tabak. Wervik was in de 20ste eeuw het centrum van de tabaksteelt in België.
Koestraat 63, 8940 Wervik
Meer info over het Tabaksmuseum

De Waterkant

Culinair genieten aan de Leie! Bart Pauwelyn en Anne Claeys werken veel met lokale producten in hun keuken en ... je kan er onze wijnen proeven. Kies een tafeltje in het huiselijke restaurant binnen, of op het terras aan de Leie, met zicht op het water en de Franse oever aan de overkant.
Leiestraat 26, 8940 Wervik
Meer info over De Waterkant

Niet te missen in de buurt:

Fietsen en wandelen in de buurt:

Logies in de buurt:

Pocket '101 Leiespots'

We bundelden alle 101 Leiespots in een handige gratis pocket. De pocket biedt een volledig overzicht, met ook de praktische informatie en drie fietsroutes op het fietsnetwerk Leiestreek.

Pocket 101 LeiespotsHAAL HEM OP BIJ JOU IN DE BUURT

DOWNLOAD HEM HIER

VRAAG HEM OP VIA DE POST (PORTKOSTEN)

Win!

Deel je foto van je favoriete Leiespot met #leiespot en #leiestreek op Instagram of op Facebook en maak elke maand kans op een waardebon van € 25!

Op zoek naar gelijkaardige Leiespots? Bekijk deze tips:

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF