Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Lekker Roodbruin

Elders op deze website verneem je alles over de Vlaamse roodbruine bieren, die zo typisch zijn voor de streek. Het vloeibare goud smaakt niet alleen perfect in een glas, maar ook als het verwerkt is in gerechten. Je kan met de bieren zelf aan de slag gaan of gewoon lekker gaan tafelen bij één van de chefs uit de Leiestreek die werken met roodbruin bier. 

In het najaar van 2016 hebben acht beloftevolle chefs het project "Lekker Roodbruin: chef we dagen je uit!" succesvol afgerond. Gedurende 3 maanden dompelden we de chefs onder in de wereld van de Vlaams roodbruine bieren. Brouwerijbezoeken en workshops stonden op het programma. Twee coaches Sofie Gaytant en Pieter Demarest zorgden voor professioneel advies en ondersteuning.

Het eindresultaat was een kookwedstrijd waarbij elke chef zijn eigen gerecht met Vlaams roodbruin bier klaarmaakte. De fotoreportage van deze namiddag kan je onderaan de pagina bekijken. De nieuwe creaties kan je bij de voorstelling van elke chef of in de brochure Lekker Roodbruin nalezen. 

Wedstrijd: win een logiesovernachting

Het water in de mond gekregen? Van april tot en met juli 2017 kan je bij 6 van de chefs een roodbruin gerecht gaan proeven en maak je kans op logiesovernachtingen met een leuke wedstrijd. Deelnemen is eenvoudig: vraag bij één van de deelnemende chefs een roodbruin gerecht, op het einde van de maaltijd krijg je een deelnemingsformulier dat je ons voor 15 augustus bezorgt via info@toerisme-leiestreek.be of via post: Toerisme Leiestreek, Engelse Wandeling 2 F4L, 8500 Kortrijk. De 6 restaurants die deelnemen aan de wedstrijd zijn:

  1. Vol-Ver in Marke (Kortrijk)
  2. Bistro St-Omer in Bellegem (Kortrijk)
  3. 't Rusteel in Gullegem (Wevelgem)
  4. Brasserie BrunO in Deinze
  5. In den new karpel in Drongen (Gent)
  6. Belga Queen in Gent

Lees hier het wedstrijdreglement:

PDFwedstrijdreglement_lekker_roodbruin.pdf