Doen

Lendelede

Lendelede

Lendelede is het geboortedorp van Ludovicus Bakelandt, de volksheld en bendeleider die in Brugge werd onthoofd en voortleeft in de gelijknamige strips. Het is een kleine, agrarische gemeente die toch een aantal bezienswaardigheden bezit.

CONTACTEER TOERISME Lendelede...

Lendelede
Ten Hoochstede ijshoeve Lendelede

Ijshoeve Ten Hoochstede

Ijshoeve Ten Hoochstede bevindt zich in een landelijk kader waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen. Je kan er iets lekkers consumeren uit het uitgebreid gamma hoeveproducten... of vertoeven op het verzorgd zonneterras vanaf mei tot eind september. Er zijn ook schoolse rondleidingen mogelijk.

Meer info over ijshoeve Ten Hoochstede...

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch biedt naast de eigen karnemelk en boter ook pudding, chocolademousse, yoghurt, hoevekazen, roomijs en aardbeienconfituur aan in de hoevewinkel. Van mei tot juni zijn er ook aardbeien verkrijgbaar.

Meer info over zuivelhoeve Ter Vluggebusch...

Zuivelhoeve Ter Vluggebusch Lendelede hoeveproducten
Patrijzenbos Lendelede

Patrijzenbos

Het Patrijzenbos is een groene oase van ongeveer 5,5 hectare groot aan de rand van Lendelede. Ondanks de jonge leeftijd van het Patrijzenbos, huizen er al veel zangvogels en kleine zoogdieren. Het hele bos is omgedoopt tot speelzone. Met kinderen verken je het Patrijzenbos al spelend met de gezinszoektocht 'Op avontuur met Blob in Lendelede'.

Meer info over het Patrijzenbos...

MEER INFO OVER DE BLOB GEZINSZOEKTOCHT...

Lendelede

Wandelkaart Lendelede à la carte

Samen met het Stadlandschap Leie en Schelde werkte Gemeente Lendelede een wandelkaart uit voor het volledige grondgebied. Op de kaart zijn tal van trage wegen, doorsteekjes, rustige landbouwwegen en centrumwegen opgenomen. Goed voor uren wandelplezier!

Meer info over Lendelede à la carte...

Leieboorden Kortrijk Broeltorens

Een bezoek aan Kortrijk

Het centrum van Kortrijk ligt op een tiental minuutjes rijden van Lendelede. Kortrijk ontwikkelde zich de laatste jaren in een razendsnel tempo tot een trendsettende stad aan de Leie. De heraanleg van de kaaien en de bouw van zeven nieuwe bruggen gaven de rivier terug aan de stad. Je combineert de nieuwe bezienswaardigheden, het historische centrum én de leukste eet- en drinkadresjes met de stadswandelroute 'Metamorfose van de stad'.

Meer info over Kortrijk... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF