Doen

Menen

Menen

Menen is een versterkte grensstad aan de Leie, die bijna 900 jaar geleden werd gesticht. Tientallen historische en culturele monumenten getuigen van zijn rijke verleden. We pikken er 5 redenen uit waarom je Menen zeker moet bezoeken!

CONTACTEER TOERISME Menen...

Markt belfort Menen
Culinair Lauwe Menen restaurant bed and breakfast

Restaurant Culinair

"Mee met de seizoenen, mee met de trends en altijd op zoek naar producten die mensen nog moeten ontdekken", zo omschrijft chef Steven Dehaeze zijn hedendaags-innovatieve stijl. De Gault&Millau gids weet dat te appreciëren met een score van 15 op 20. Ook het kader mag er zijn: in de orangerie kijk je uit op de prachtige tuin. Je kan ook een overnachting boeken in de zalige B&B.

Meer info over restaurant CULINAIr...

Stadsmuseum 't Schippershof

Stadsmuseum ’t Schippershof is gevestigd in een 17de eeuwse herberg in het centrum van Menen. In de museale ruimtes lopen diverse tijdelijke tentoonstellingen die ofwel een link hebben met de stedelijke context, ofwel ruimte bieden aan grotere beeldende kunst projecten.

Meer info over 't schippershof...

schippershof Menen stadsmuseum
Menenwald Duitse militaire begraafplaats wereldoorlog Menen Wevelgem kerkhof

Menenwald

Op de grens van Menen en Wevelgem vind je de grootste Duitse militaire begraafplaats van België. In Menenwald liggen er ongeveer 48.000 soldaten begraven die sneuvelden tijdens WO I. Een bezoek aan de rustplaats van deze soldaten is zonder twijfel een beklijvende ervaring.

Meer info over Menenwald...

badhuis Menen zwemmen zwembad

't Badhuis

't Badhuis is een overdekt zwemparadijs aan de Leie met sauna's, bubbelbaden, zonnebanken en een ligweide. Na je plonspartij kan je iets eten of drinken in de brasserie.

Meer info over 't badhuis...

Menen

Erfgoedwandelroute

Menen heeft door zijn ligging op de grens tussen Frankrijk en de Nederlanden eeuwenlang een strategische betekenis gehad. De stad werd niet alleen herhaaldelijk versterkt, maar werd ook verschillende keren het slachtoffer van oorlogsgeweld. Deze gebeurtenissen hebben in het stadsbeeld duidelijk hun sporen nagelaten. Je ontdekt ze allemaal tijdens een erfgoedwandelroute van 3,3 km.

Meer info over de erfgoedwandelroute in Menen...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF