Doen

Meulebeke

Meulebeke

Meulebeke is the place to be voor sportievelingen. Het 19 ha groot domein Ter Borcht biedt verschillende mogelijkheden op sportief en recreatief vlak. Er vertrekken mooi uitgestippelde wandel- en mountainbikeroutes. Het prachtige art-decogebouw van de vroegere brouwerij Vondel is dan weer een pleisterplaats voor wie houdt van cultuur.

CONTACTEER TOERISME Meulebeke...

Ter Borcht Meulebeke domein
Ter Borcht Meulebeke domein

Domein Ter Borcht

Domein Ter Borcht is een grote groene zone met een skatepark, een joggingpad, een kleuterspeeltuin, een zwembad, sportvelden en een cafetaria. Aan het beschermde kasteel Ter Borcht vertrekken ook een paar mooie wandel- en mountainbikeroutes. Voor kinderen is het Robinsoneiland een plek waar ze zich volop zullen uitleven.

Meer info over domein Ter Borcht...

Weverijfietsroute

De Weverijfietsroute (41 km) laat je de streek rond Meulebeke verkennen. Je start in buurgemeente Ingelmunster (al kan je ook inpikken in Meulebeke) en fietst op het jaagpad langs het Kanaal Roeselare-Leie. In Hulste wenkt de Muizelmolen en in Ooigem bevindt zich het natuurreservaat Oude Leiearm en het imposante Munckenhof.

Meer info over de Weverijfietsroute...

Ingelmunster Kanaal Roeselare-Leie
Brouwerij Klondiker Meulebeke bier

Huisbrouwerij Klondiker

Huisbrouwerij Klondiker is een van de kleinste artisanale microbrouwerijen van het land. Je kan er op zondagmiddag in de open bierpoort de bieren kopen en ter plekke een glaasje drinken op het terras. Hierbij heb je keuze uit een 8-tal bieren.

Meer info over huisbrouwerij Klondiker...

Herenthoeve Meulebeke zelfpluktuin

Herenthoeve

In deze bloemenpluktuin mag jij zelf je favoriete tuiltje plukken. Elke week bloeit er wat anders. O ja, in het juiste seizoen zijn er ook aardbeien en nieuwe aardappeltjes. En op zomerdagen mag je er picknicken.

Meer info over de Herenthoeve...

Michelles Pub Brasserie Bierkasteel Vanhonsebrouck brouwerij izegem emelgem bier

Bierkasteel van Brouwerij Vanhonsebrouck

Van Meulebeke sta je snel in buurstad Izegem, die ook heel wat te bieden heeft. Het Bierkasteel, het bezoekerscentrum van Brouwerij Vanhonsebrouck, is zeker een van die toppers. Je volgt er drie maal daags een boeiend bezoek met gids doorheen de productie. In de bierboetiek vind je een tof aanbod biergadgets, bierpralines en de bieren in geschenkverpakking. Proef nadien alle bieren of gerechten met bier als smaakmaker in Michelles Pub & Brasserie. 

Meer info over het Bierkasteel... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF