Doen

Moorslede

Moorslede

Veel Vlamingen kennen de gemeente Moorslede dankzij de deelgemeente Dadizele. Dadizele is een traditioneel bedevaartsoord. Ieder jaar trekt de basiliek van "Daisel" tienduizenden gelovigen aan. Dadizele is een charmant dorp, rijkelijk voorzien van cafés en restaurants die geconcentreerd liggen rond de markt, waar lekkerbekken en Bourgondische smulpapen van een welverdiende pauze genieten na een tocht te voet of met de fiets.

CONTACTEER TOERISME DADIZELE...

torreke marienstede pompeschitters dadizele moorslede wandelroute
basiliek Dadizele Moorslede

Basiliek van Dadizele

De grootste troef van deelgemeente Dadizele is de basiliek. De werken aan het neogotische gebouw begonnen in 1857. Paus Leo XIII kende in 1882 aan de kerk het statuut van basiliek toe: naast de Heilige Bloedkapel in Brugge, de enige basiliek van het bisdom.  Na je bezoek kan je iets eten of drinken in de horecazaken op de Plaats.

Meer info over de basiliek van Dadizele...

Vierkavenbos

Het Vierkavenbos is 18 hectare groot en is een mooie aanwinst voor de natuurfanaat. Op het domein is ook een lus voor ruiters en mountainbikers voorzien, die als aanvulling op de Stroroute dient. Deze route is de voormalige spoorlijn tussen Roeselare en Ieper, kreeg een heuse opknapbeurt als autovrij fietspad en loopt pal naast het Vierkavenbos.

Meer info over het Vierkavenbos...

Vierkavenbos Moorslede Stroroute
pompeschitters wandelroute dadizele moorslede wandelen

Pompeschitterswandelroute

De Pompeschitterswandelroute (8,7 km) start bij het gemeentelijk domein ‘t Torreke in Dadizele. De naam verwijst naar de spotnaam die inwoners van Dadizele kregen toebedeeld. Het traject brengt je langs glooiende akkers, groene velden, authentieke kapelletjes, kerktorens, talloze boerenslagen en oude hoeves.

Meer info over de Pompeschitterswandelroute...

Bedevaart fietsroute Moorslede fietsen

Bedevaartfietsroute

Brede heuvelruggen en mooie vergezichten begeleiden je op deze route van 40 km langs het imposante Tyne Cot Cemetery, het Pater Lievensmemoriaal in Moorslede, de groene omgeving van het Teerlingbos en het kasteeldomein De Koekuit. Op de terugweg fiets je langs de Kezelbergroute, de oude spoorweg tussen Roeselare en Menen.

Meer info over de Bedevaartfietsroute...

rosarium dadizele moorslede torreke

Kasteelpark Mariënstede en het Rosarium

Het kasteelpark Mariënstede ligt naast de basiliek. Je vindt er speeltuigen voor kinderen en een insectenhotel. In Château Superette kan je terecht voor lokale streek- en hoevespecialiteiten of voor een koffie of een streekbiertje. Naast het park ligt het Rosarium, met een grote openluchtkapel. Een wandelpad brengt je bij de 15 taferelen van de mysteries van de rozenkrans. In het gebedspark staan beeldhouwwerken van de hand van de schilder-beeldhouwer Godfried Theuninck.

Meer info over het Rosarium... 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF