Doen

Nazareth

Nazareth

Nazareth is een landelijke gemeente die in het stuk Oost-Vlaanderen tussen Schelde en Leie ligt. De Hospicebossen en de Eekse Scheldevallei zijn prachtige groengebieden met heel wat fiets- en wandelmogelijkheden. De Integravijver is dan weer een paradijs voor watersporters. Het straattheaterfestival Brouwsels op Straat lokt elk jaar heel wat bezoekers.

CONTACTEER TOERISME Nazareth..

brouwsels op straat eke nazareth straattheater festival
Hospicebossen Nazareth

Hospicebossen

De Hospicebossen - ook de Nazarethse bossen genoemd - staan bekend voor hun biodiversiteit. Het bos is 54 hectare groot, bevindt zich in het noorden van de gemeente en je kan het te voet verkennen.

Meer info over de Hospicebossen...

Leiestreekfietsroute

Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Bekijk hun werken in de musea langs de route van 51 km en fiets behalve door Nazareth ook door pittoreske dorpjes zoals Deurle en Sint-Martens-Latem. Deze route werd verkozen als de mooiste Oost-Vlaamse fietsroute.

Meer info over de Leiestreekfietsroute...

Fietsen Kasteel Ooidonk Deinze
Brouwerij De Sater Nazareth bier Hopliet

Brouwerij De Sater

De Sater is een jonge brouwerij die lokale bieren zoals Hopliet en het Blondje van Nazareth maakt. Iedere zondag stelt de brouwerij de deuren open tussen 14u en 18u. Je kan er genieten van een biertje en een hapje in de bar. De brouwerij is dan vrij te bezoeken, met zicht op de brouwruimte. Ook kan je er gegidste groepsbezoeken boeken, met aansluitend een degustatie.

Meer info over brouwerij De Sater...

Jan Verhelst restaurant

Jan Verhelst

Jan Verhelst is een toprestaurant dat al een paar jaar in de Gault & Millau gids genoteerd staat. De keuken, California Inspired Cuisine, is een unieke en heel persoonlijke keuken die een combinatie brengt van verse producten, klassieke technieken, Californische & Aziatische invloeden, gebaseerd op de achtergrond van de chef en zijn inspiratie van het moment. Er is geen spijskaart.

Meer info over Jan Verhelst...

waterski

O'Douce

Voor wie van snelheid houdt, is het watervlak van Eke en de waterskiclub O’douce the place to be. Op de voormalige Integravijver kan je waterskiën, wakeboarden en wakesurfen. Wie liever vanuit zijn luie zetel de actie gadeslaat, kan er iets drinken of eten.

Meer info over waterskiclub o'Douce...