Doen

Oostrozebeke

Oostrozebeke

Oostrozebeke is een relatief kleine gemeente aan de Mandel, die samen met het Mandeldal flink is mee geïndustrialiseerd. De regio heeft ook een paar verrassend mooie hoekjes. Ze doen ons terugdenken aan het lieflijke Mandeldal van vroeger. De wijk De Ginste is met zijn grot dan weer de favoriete bestemming van heel wat bedevaarders.

CONTACTEER TOERISME Oostrozebeke...

Oostrozebeke Mandelmeersen
Mandelmeersen Oostrozebeke

Mandelmeersen

Deze groenzone van 5 ha vind je pal in het centrum van Oostrozebeke. In het park werden fiets- en wandelpaden met zitbankjes aangelegd en streekeigen bomen geplant.

Meer info over de MANDELMEERSEN...

Mandeldalfietsroute

De Mandeldalfietsroute laat je gedurende 44 km het valleilandschap van de Mandel en de Leie ontdekken. De leemgronden verklaren het sterk agrarisch karakter van de streek. De route start in Wielsbeke maar passeert ook door de wijk De Ginste in Oostrozebeke, waar je kan inpikken. Je fietst via Oostrozebeke naar o.a. de Poelberg en richting Oost-Vlaanderen. Op de terugweg maak je kennis met de Leie.

Meer info over de Mandeldalfietsroute...

vlas fietsen Oeselgem
Het Melkhuisje Oostrozebeke hoeveproducten

Hoeveproducten

De regio rond Oostrozebeke telt enkele hoeveproducenten waar je terecht kan voor lekkers recht van het veld. Verser kan niet! Of je nu houdt van gezonde groentjes, verfrissende zuivelproducten of een eerlijk stuk vlees, de keuze is aan jou.

Bekijk de hoeveproducenten in de buurt...

vlas roterij

Oude Leiewandelroute

Van in Oostrozebeke sta je snel aan de samenkomst van het Kanaal Roeselare-Leie met de Leie, waar de Oude Leiewandelroute start. Tijdens deze route van 10,8 km wandel je door de vallei van de Plaatsebeek naar oude Leiearmen. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek.

Meer info over de Oude Leiewandelroute...

Baliekouter Provinciedomein Wakken Dentergem bezoekerscentrum

Provinciedomein Baliekouter

In buurgemeente Dentergem vind je een echte groene long: Provinciedomein Baliekouter. Dit wandeldomein heeft naast 45 hectare bos ook veel open ruimte. In het bezoekerscentrum leer je alles over het provinciedomein en de ruime omgeving en in de bijbehorende tearoom kan je iets drinken of een hapje eten. Er zijn hier ook speeltoestellen rond het thema ‘boerderij’. Bovendien is er een fietsherstelplaats.

Meer info over Provinciedomein Baliekouter... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF