Eten & drinken

De 5 mooiste picknickplekjes aan het water

Ontbijten, lunchen of dineren, in het groen smaakt alles beter. Want in die natuur genieten al je zintuigen. Daarom serveren we je dé mooiste picknickplekjes. Aan het water uiteraard, zo hoort dat in de Leiestreek. Vergeet niet om nadien je afval terug mee te nemen, zodat ook voor andere bezoekers deze picnickplekjes idyllisch blijven.

Baarleveer

Op het fietsnetwerk Leiestreek, tussen knooppunt 71 en 74, blinkt Baarleveer. De veerboot brengt je er van de ene oever naar de andere, maar je kunt er net zo goed even verpozen en je installeren aan een van de picknickbanken. Picknicken dus op de oevers van de Leie met zicht op de veerpassage.

Adres: Baarle-Frankrijkstraat, Sint-Martens-Latem

Astene Sas

De beschermde sluis met ophaalbrug aan het Sas van Astene draait nog steeds op volle toeren. Bovendien is dit Sas van Astene een recreatief knooppunt voor fietsers (fietsnetwerk Leiestreek, tussen knooppunt 11 en 13), wandelaars en pleziervaarders. De plek bij uitstek om halt te houden en te picknicken. En dat kan zelfs met je voeten in het water.

Adres: Hellestraat, Astene (Deinze)

Aanlegsteiger Sint-Martens-Latem

Achter het gemeentehuis en het Tempelhof (tussen knooppunt 67 en 74 op het fietsnetwerk) ligt er een grasplein verborgen dat zich uitstrekt tot aan de oevers van de Leie. Aan de steiger vind je een resem zitbanken. Waar je ook zit, in het gratis of statig op een bank, het zicht is altijd fenomenaal.

Adres: Dorp, Sint-Martens-Latem

Pompgebouw Bossuit

Daar waar het Kanaal Bossuit-Kortrijk en de Schelde kruisen, duikt het fenomenale Pompgebouw op. Je kan er relax picknicken in het gras of aan een van de voorziene picknickbanken. Hop je daarna nog de fiets op of kies je liever voor de Vespa scooters van het nabijgelegen Vespa2Rent?

Adres: Doorniksesteenweg 402, Bossuit (Avelgem)

André Demedtshuis en Oude Leiearm

De Oude Leiearm is één van de meest idyllische plaatsjes in de Leiestreek. De tuin van het André Demedtshuis strekt er zich uit langs de oevers van die Oude Leiearm en is zo het gedroomde picknickdecor. En ondertussen kan je er ook een bezoekje brengen aan het museum en een tentoonstelling meepikken. Je bereikt deze plek via het fietsnetwerk Leiestreek, tussen knooppunt 76 en 58.

Adres: St. Bavostraat 15, Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF