Eten & drinken

Picknickplekjes

Geniet van de rust, snuif de geur van de natuur en proef van lekkers uit eigen regio. We serveren je hieronder een aantal aantrekkelijke plekjes om te picknicken aan de waterkant in de Oost-Vlaamse en de West-Vlaamse Leiestreek. Vergeet niet om nadien je afval terug mee te nemen, zodat ook voor andere bezoekers deze picnickplekjes idyllisch blijven.

Oost-Vlaamse Leiestreek

Picknick Latem

Baarleveer

Via het fietsnetwerk Leiestreek (tussen knooppunt 71 en 74) bereik je Baarleveer. De veerboot brengt je met de nodige charme van de ene oever naar de andere en terug. Je kan er picknicken op het groen aan de oevers van de Leie of gebruik maken van de aanwezige picknickbanken.

Adres: Baarle-Frankrijkstraat, Sint-Martens-Latem

picknick aanlegsteiger Latem

Aanlegsteiger Latem

Een picknickdeken uitspreiden, smullen van lekkers al kijkend naar plezierbootjes en voorbijrijdende fietsers kan perfect nabij de aanlegsteiger in Sint-Martens-Latem, op het grasplein achter het gemeentehuis en de kerk van Latem. Je bereikt dit grasplein tussen knooppunt 67 en 74 van het fietsnetwerk Leiestreek.

Adres: Meersstraat, Sint-Martens-Latem

Picknick Astene Sas

Astene Sas

Aan het Sas van Astene is de beschermde sluis met ophaalbrug over de Leie nog steeds actief. Het Sas van Astene is een recreatief knooppunt voor fietsers (fietsnetwerk Leiestreek, tussen knooppunt 11 en 13), wandelaars en pleziervaarders en is ideaal om met de voeten in het water gezellig te picknicken, genietend van de pracht van de natuur.

Adres: Hellestraat, Astene (Deinze)

De Brielmeersen

De Brielmeersen

Aan de Leie in Deinze ligt het recreatiedomein 'De Brielmeersen'. Je kan er picknicken aan de oevers van het water nabij de jachthaven. Het recreatiedomein heeft een dierenpark, een speelpark en heel wat groen en bevindt zich tussen knooppunt 5 en 7 op het fietsnetwerk Leiestreek.

Adres: Lucien Matthyslaan, Deinze

West-Vlaamse Leiestreek

Picknick Wervik

Nationaal Tabaksmuseum

Aan het Nationaal Tabaksmuseum bevindt zich een in het oog springende rode fietsbrug die het jaagpad aan het museum met de Balokken verbindt. Op de kruising van het jaagpad en de brug staat er een schuilhut met picknicktafel en informatiebord over de Leiestreek. Je kan hier picknicken op de grens van Vlaanderen, Frankrijk en Wallonië. Met de fiets kom je er via fietsnetwerk Leiestreek, nabij knooppunt 12.

Adres: Koestraat 63, Wervik

Picknick Bossuit

Pompgebouw Bossuit

Het Pompgebouw is de recreatieve uitvalsbasis in het zuiden van de streek. Het gebouw met groene omgeving ligt op de kruising van het kanaal Bossuit-Kortrijk en de Schelde. Je kan er gezellig picknicken op de groene grasvelden of op de picknickbanken die daarvoor zijn voorzien. Het is ook een ideale vertrekplaats voor een recreatief tochtje te voet of met de fiets in de streek. Knooppunt 86 op het fietsnetwerk Leiestreek is het vertrekpunt.

Adres: Doorniksesteenweg 402, Bossuit (Avelgem)

Picknick Ooigem

Drietrapssluis Ooigem

De gerenoveerde drietrapssluis is uniek in Vlaanderen. In de onmiddellijke nabijheid staat er een picknickhut op het kruispunt van het kanaal Roeselare-Leie en de Leie. Er is ook parking voorzien in het groen. Met de fiets volg je het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 59 en 71.

Adres: Wielsbeeksestraat, Ooigem (Wielsbeke)

André Demedtshuis

André Demedtshuis en Oude Leiearm

De oude Leiearm is één van de meest idyllische plaatsjes in de West-Vlaamse Leiestreek. De tuin van het André Demedtshuis die er aan de oever ligt, vormt een prachtig decor om te picknicken. Ondertussen kan je een bezoekje brengen aan het museum/de tentoonstellingsruimte. Dit picknickplaatsje vind je via het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 76 en 58.

Adres: St. Bavostraat 15, Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)

Leiekamper Waregem

Jachthaven Sint-Eloois-Vijve

Langs de oude Leiearm in Sint-Eloois-Vijve strekt de jachthaven van Waregem zich uit. Dit is een gezellige plaats om even halt te houden tijdens je fiets- of boottocht. Je kunt iets drinken in de cafetaria of je kunt je picknickmand boven halen bij de picknickbanken. Dit ligt op het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 80 en 88.

Adres: Leiesas, Sint-Eloois-Vijve (Waregem)