Eten & drinken

De 5 mooiste picknickplekjes aan het water

Geniet van de rust, snuif de geur van de natuur en proef van lekkers uit eigen regio. We serveren je hieronder een aantal aantrekkelijke plekjes om te picknicken aan de waterkant in de Leiestreek. Vergeet niet om nadien je afval terug mee te nemen, zodat ook voor andere bezoekers deze picnickplekjes idyllisch blijven.

Picknick Latem

Baarleveer

Via het fietsnetwerk Leiestreek (tussen knooppunt 71 en 74) bereik je Baarleveer. De veerboot brengt je met de nodige charme van de ene oever naar de andere en terug. Je kan er picknicken op het groen aan de oevers van de Leie of gebruik maken van de aanwezige picknickbanken.

Adres: Baarle-Frankrijkstraat, Sint-Martens-Latem

Picknick Astene Sas

Astene Sas

Aan het Sas van Astene is de beschermde sluis met ophaalbrug over de Leie nog steeds actief. Het Sas van Astene is een recreatief knooppunt voor fietsers (fietsnetwerk Leiestreek, tussen knooppunt 11 en 13), wandelaars en pleziervaarders en is ideaal om met de voeten in het water gezellig te picknicken, genietend van de pracht van de natuur.

Adres: Hellestraat, Astene (Deinze)

picknick aanlegsteiger Latem

Aanlegsteiger Sint-Martens-Latem

Achter het gemeentehuis en het Tempelhof (tussen knooppunt 67 en 74 op het fietsnetwerk) ligt er een grasplein dat zicht uitstrekt tot aan de oevers van de Leie. Aan de steiger staan er ook zitbanken.

Adres: Dorp, Sint-Martens-Latem

Picknick Bossuit

Pompgebouw Bossuit

Het Pompgebouw is de recreatieve uitvalsbasis in het zuiden van de streek. Het gebouw met groene omgeving ligt op de kruising van het kanaal Bossuit-Kortrijk en de Schelde. Je kan er gezellig picknicken op de groene grasvelden of op de picknickbanken die daarvoor zijn voorzien. Het is ook een ideale vertrekplaats voor een recreatief tochtje te voet of met de fiets in de streek. Knooppunt 86 op het fietsnetwerk Leiestreek is het vertrekpunt.

Adres: Doorniksesteenweg 402, Bossuit (Avelgem)

André Demedtshuis

André Demedtshuis en Oude Leiearm

De oude Leiearm is één van de meest idyllische plaatsjes in de West-Vlaamse Leiestreek. De tuin van het André Demedtshuis die er aan de oever ligt, vormt een prachtig decor om te picknicken. Ondertussen kan je een bezoekje brengen aan het museum/de tentoonstellingsruimte. Dit picknickplaatsje vind je via het fietsnetwerk Leiestreek tussen knooppunt 76 en 58.

Adres: St. Bavostraat 15, Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke)