Doen

Roeselare

Roeselare

Roeselare is een dynamische en innoverende winkelstad. Niet te missen bezienswaardigheden zijn KOERS. Museum van de Wielersport, het Kasteel van Rumbeke en Brouwerij Rodenbach. Maar ook gastronomen komen hier zeker aan hun trekken. Kiezen is moeilijk, daarom tippen we je 5 toppers.

CONTACTEER VISIT Roeselare...

fietsen Roeselare Stroroute
koers museum wielersport roeselare

KOERS

Verwacht je in KOERS. Museum van de Wielersport aan een interactieve rit door de geschiedenis van de fiets en het wielrennen. Onder meer op het parcours: een kasseimuur van 90°, uitzonderlijke trofeeën, een Service Course volgestouwd met koersfietsen, getuigenissen van fietsfanaten, beklijvende actiebeelden en een regenboog van wielercollectiestukken. Nagenieten van al dat moois doe je in het KOERSkaffee.

Meer info over KOERS...

Provinciedomein Sterrebos en het Kasteel van Rumbeke

Provinciedomein Sterrebos ontleent zijn naam aan de 'ster' midden in het 27 ha grote parkbos. Vanuit deze ster vertrekken twaalf wegen in alle mogelijke richtingen. Het parkbos is gegroeid rond het renaissancekasteel van Rumbeke. Rondom het slot ligt een kasteelvijver. Je kan hier ook iets eten in het restaurant.

Meer info over het Provinciedomein sterrebos...

Meer info over het Kasteel van Rumbeke...

Kasteel van Rumbeke
Boury

Boury

Chef-kok Tim Boury oogstte twee Michelinsterren, een 17/20 van Gault & Millau en de titel Chef of The Year in 2017. Welverdiend, en dat proef je aan tafel, in de villa of op het terras met buitenkeuken. Deze pure culinaire verwennerij is een must, voor minstens één keer in je leven. Om daar in alle rust van te kunnen genieten, boek je een van de drie gastenkamers in het ernaast gelegen Caspium by Boury. Reken maar dat je ook daar op stijlvolle wijze in de watten wordt gelegd.

Meer info over Boury...

rodenbach bier brouwerij roodbruin

Bierstad

Roeselare staat bekend als de Rodenbachstad. Dan denken we niet alleen aan de familie die een belangrijke rol gespeeld heeft in de geschiedenis van de stad, maar zeker ook aan Brouwerij Rodenbach, de parel op de kroon van bierstad Roeselare. Zij maken de heerlijke Vlaamse roodbruine bieren die zo typisch zijn voor de Leiestreek. Je kan de brouwerij bezoeken in groep of als individuele bezoeker langsgaan op enkele vaste data, die je vindt op de website van de brouwerij. Passen deze data niet? Probeer dan eens Bombrewery of een van de vele cafeetjes in centrum Roeselare! Je kan de leukste bieradresjes bovendien combineren met de Roeselaarse bierwandeling van 4 km of een potje City Beer Golf (minimum 8 personen).

Meer info over brouwerij Rodenbach...

MEER INFO OVER DE ROESELAARSE BIERWANDELING...

Meer info over City Beer Golf...

Roeselare shopping

Winkelstad

Als je op zoek bent naar wat moois voor je garderobe en interieur, moet je eens onderduiken in Roeselare. Deze gezellige stad heeft alle grote merken in huis, maar je vindt er ook verrassende boetiekjes op onverwachte plekken. En het mooist van al? Alle bijzondere adresjes liggen op wandelafstand van elkaar.

Meer info over winkelstad Roeselare...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF