Rondje Roodbruin

Brouwerij De Brabandere

Deze familiebrouwerij is gevestigd in Bavikhove, deelgemeente van Harelbeke. Ze werd opgericht in 1894 door Adolf De Brabandere, een lokale landbouwer. Nog steeds is de brouwerij in handen van de familie De Brabandere. Momenteel zijn de vierde en vijfde generatie actief in de brouwerij. In 2014 bestond de brouwerij 120 jaar en veranderde de naam van Brouwerij Bavik naar Brouwerij De Brabandere.

Eén van de eerste speciaalbieren van de brouwerij was Petrus Roodbruin, een blend van blond foederbier met een donkerbruin jong bier. Tijdens deze nagisting-rijping op eiken vaten of foeders zijn verschillende micro-organismen actief welke finaal zorgen voor de friszurige smaak en het vineus aroma.

Door het succes van deze bieren in binnen- en buitenland, werden de oude calvadosvaten die oorspronkelijk in 1980 geïnstalleerd werden, in 2008, 2012 en 2015 vergezeld van nieuwe eiken foeders om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen. Zowel de oude als nieuwe foeders (30 in totaal) hebben elk een inhoud van 220 HL en dus 66.000 heerlijke glazen bier. Deze zijn speciaal te bezoeken en proeven tijdens Rondje Roodbruin!

Meer info: www.brouwerijdebrabandere.be

www.petrussourbeer.com