Rondje Roodbruin

Brouwerij Omer Vander Ghinste

Brouwerij Omer Vander Ghinste is de trots van Bellegem, een deelgemeente van Kortrijk. Alles begon in mei 1892: Remi Vander Ghinste kocht een woonhuis en bijhorende gebouwen van een brouwer voor zijn zoon Omer. En ze vlogen er meteen in: datzelfde jaar nog denderen de eerste vaten "ouden tripel" over de Bellegemse kasseien.

Brouwerij Omer Vander Ghinste slaagt er steeds in om traditie en innovatie te combineren. Enkele jaren terug werd de oude brouwerijtoren helemaal gerenoveerd, een klus waarvoor maar liefst 4 jaar moest uitgetrokken worden. De 28 meter hoge toren dateert uit 1929 en is in de opgepoetste versie een pareltje. Zo'n brouwerijtoren die nog steeds in productie is, is een unicum in de streek en ver daarbuiten. Geen wonder dat hij centraal staat in de brouwerijbezoeken voor groepen.

Brouwerij Omer Vander Ghinste bezoeken kan tijdens de werkdagen om 10u of om 14u, uitgezonderd op maandagvoormiddag en vrijdagnamiddag. Het bezoek duurt ongeveer 2u30 en omvat een verwelkoming door de gids, een rondleiding doorheen de brouwerij met bezoek aan de brouwerijtoren en een degustatie. De brouwerijbezoeken kosten 7 euro per persoon (minimum 15 personen, maximum 25 personen per groep), degustatie en geschenk inbegrepen. Is je groep te klein? Kijk dan vlug of je bij een bezoek kan aansluiten die reeds geboekt staat. Als er al een groep van minimum 15 personen geboekt staat, kan je per 2 aansluiten tot de groep 25 personen telt. Voor groepen met meer dan 25 personen kan je een aanvraag via e-mail indienen op visit@omer.be.

Meer info: www.omervanderghinste.be