Rondje Roodbruin

Rondje Roodbruin

Culinaire beleving Rodenbach op 30 april in Roeselare

Ga zelf aan de slag met Rodenbach tijdens de culinaire beleving in de Paterskerk in Roeselare op maandag 30 april vanaf 18u. Goesting naar meer? Geen probleem. Dan sluit je gewoon aan op de 10de editie van de stadskroegentocht. Santé!

Het programma bestaat uit 3 delen en natuurlijk wordt er ook geproefd!

1: Proef Rodenbach als een echte biersommelier

Belinda Eelbode Rodenbach

Als vaste waarde als gids in Brouwerij Rodenbach én afgestuurde zytholoog kan Belinda Eelbode niet ontbreken. Als geen ander kent ze de Vlaamse artisanale bieren. Zo goed zelfs, dat ze er een boek over schreef: 'Beer to taste'.
Proeven, hoe doe je dat nu eigenlijk? Belinda helpt ons op weg om op de juiste manier de roodbruine topper Rodenbach te proeven. Tijd om jouw zintuigen te laten spreken.

2: Maak biercocktails als een pro

Lowie Duthoit Rodenbach

Lowie Duthoit, eigenaar van cocktailbar The Londoner, weet als geen ander hoe je cocktails shaket. Hij deed ervaring op in het mekka van de cocktails, namelijk The London Barschool. Met meer dan 400 recepten in zijn achterhoofd, zijn Vlaamse roodbruine bieren geen onbekend ingrediënt voor hem.
Lowie neemt je mee doorheen cocktailland en leert hoe je met Vlaamse roodbruine bieren dé perfecte cocktail kan maken.

3: Culinaire belevenis met ladychef Sofie Gaytant

Sofie Gaytant Rodenbach

Sofie Gaytant, eigenares van restaurant Sofie's Choice, zet zich al jaar en dag in voor het gebruik van Rodenbach in haar gerechten.
Niets is haar te veel om tot de perfecte combinatie te komen. Honger naar meer? Begin jij al te watertanden?

Praktisch

  • Locatie: Paterskerk, Delaerestraat 33 in Roeselare
  • Deuren open: 18 u. (psstt ….. wees op tijd want een lekkere biercocktail staat op jou te wachten). De culinaire beleving duurt ongeveer 3 uur.
  • Kostprijs: € 5.
  • De plaatsen zijn beperkt.
  • Na inschrijven ontvang je een bevestiging. Opgelet! De inschrijving is pas geregistreerd na betaling.
  • Betalen kan via overschrijving voor 23 april op volgend rekeningnummer BE 27 0910 1777 4873 met vermelding DVT – Proef Rodenbach
  • Inschrijvingen verlopen via Toerisme Roeselare: toerisme@roeselare.be - 051 26 96 00. Meer informatie vind je op www.toerismeroeselare.be