Rondje Roodbruin

Rodenbach Classic

Brouwerij Rodenbach
Kenmerken: Vlaams Rood-Bruin Bier - Erkend Streekproduct
5,2 Vol. % Alc.

RODENBACH Classic doorloopt twee gistingfasen vooraleer het zijn zacht-zure smaak verkrijgt. De eerste gistingsfase is uniek, omdat hoge gisten er samenleven met melkzuurflora: de zogenaamd gemengde gisting. Maar pas na het rijpen in de eikenhouten vaten verkrijgt RODENBACH Classic het fruitige boeket dat geen enkel bier benadert.

De eikenhouten vaten zijn cruciaal in het proces. De kuiper van de brouwerij vervaardigt elk vat nog precies zoals in 1821. Enkel het mooiste hout zonder knoest of kwast komt ervoor in aanmerking. Er komt geen spijker of schroef aan te pas. Om de kuip waterdicht (of beter: bierdicht) te maken, stopt de kuiper riet tussen de duigen. Enkel de vastgeklonken ijzeren vatringen houden het vat bij elkaar.

Een RODENBACH Classic wordt best uitgeschonken wanneer die 6-8°C koud is. Daarom bewaar je best een RODENBACH Classic in fles op kelder- of koelkasttemperatuur. Gebruik een origineel RODENBACH Classic glas. Een RODENBACH Classic uitschenken in een glas is een kunst op zich. Hou het eerst lichtjes schuin en giet langzaam langs de wand tot het halfvol is. Hou het nu recht en schenk het flesje van op een iets hogere afstand ineens leeg. Gezondheid!

Rodenbach Classic Roeselare bier