Sport & ontspanning

Shopping

Soms zoeken we het nodeloos ver. Zonde, want in de Leiestreek vind je tal van creatieve ondernemers die met geïnspireerde concepten op de proppen komen. Bovendien zijn er genoeg fijne adresjes om in stijl tot rust te komen tijdens al dat shoppen. Koop dus lokaal want met dat 'winkelhieren' draag je bij aan levendige winkelstraten!

Deze 10 toppers zijn slechts het topje van de ijsberg! Onderaan deze pagina vind je nog meer leuke adresjes in Kortrijk, Roeselare en Gent.

Boekhandel Novelle, Kortrijk

Klein, fijn en vol liefde. Deze onafhankelijke boekhandel mag dan wel niet immens groot zijn, je vindt er toch 2.000 boeken. Zorgvuldig geselecteerd door Liesbeth Van Herzeele, boekenfan en Germaniste. Zij staat je met raad en daad bij en serveert ook fijne muziekjes, lekkere koffie en zelfs wat lokale biertjes. Even op adem komen dus en dan naar huis met een goed boek en wat fijne papierwaren.

MEER INFO OVER NOVELLE

Zonder Meer, Kortrijk

Wie worstelt met zijn geweten, kan met een gerust hart binnenstappen in deze bio eco fair shop. Van ecologische huishoudproducten over vegan chocolade tot duurzaam speelgoed. Verpakkingen worden geweerd en een fietskoerier kan je aankopen thuisbrengen.

MEER INFO OVER ZONDER MEER

Donko's Koffieshop, Roeselare

Donko’s Koffiebranderij mag dan ambachtelijk zijn, de bijhorende koffieshop blinkt in zijn vel. Hier scoor je de laatste koffie- en theesnufjes en kan je je een voorraad Donko’s koffie aanschaffen. Of genieten van koffie met een stamboom.

MEER INFO OVER DONKO'S KOFFIESHOP

De Ververvie, Kuurne

Altijd klinkt hier goeie muziek want De Ververie is een vinylplatenzaak met tweedehandsplaatjes en nieuwe parels. Het tweede luik van De Ververie bestaat uit een kroeg met fijne koffie, taart, streekbiertjes en eigenzinnige tapas.

MEER INFO OVER DE VERVERIE

Groeten uit Hulste, Harelbeke

Pal onder de kerktoren, met een terras op het dorpsplein, vind je een rustplek waar het heerlijk snuisteren is. Betaalbare vintage spullen, wat brocante, zelfgemaakte pièces uniques en werk van bevriende kunstenaars. Van keramiek tot aquarel. En daarna kom je op adem bij een koffie of een glas wijn. Groeten uit Hulste!

MEER INFO OVER GROETEN UIT HULSTE

Braavo, Deinze

In deze trend store en tea lounge tik je hippe ontwerpen van jonge creatievelingen op de kop en geniet je daarvoor of daarna van plantaardige lekkernijen. Zonder geraffineerde suiker, gluten en lactose. Lekker gezond dus! Mag het wat meer zijn? Kies dan voor een van de healthy snacks!

MEER INFO OVER BRAAVO

Marcelle, Deinze

Een coole mix van diverse stijlen. Van bohémien tot urban looks. Dat vind je bij multimerkenboetiek Marcelle. Een uitgekiende selectie Franse en Scandinavische merken zetten de toon. Goed voor klinkende namen zoals Samsoe&Samsoe, The Kooples, Designers Remix en vele anderen.

MEER INFO OVER MARCELLE

Allossa, Izegem

Saartje Allosserie ontwierp in opdracht al tal van dingen, van rugzakken tot handvaten, en een paar jaar geleden hielden zij en Tom Vandecasteele, haar partner in crime, een eerste eigen product boven de doopvont: Bobby. Ondertussen kreeg deze hanglamp nog wat broertjes en zusjes en werd het tijd voor een eigen concept store. Een plek met functionele, duurzame producten van eigen of lokale makelij en een koffiebar. Kwestie van lang na te praten.

MEER INFO OVER ALLOSSA

Jo De Visscher, Gent

De Gentse modeontwerpster Jo De Visscher pakt in haar gelijknamige boetiek uit met haar eigen collectie. Mode gemaakt voor zelfbewuste vrouwen en mannen. Elegant, eigenzinnig en toch tijdloos.

MEER INFO OVER JO DE VISSCHER

Piet Moodshop, Gent

Designfans komen thuis in de twee Piet Moodshops. Eentje specialiseert zich in opvallende deco-items, de andere shop focust dan weer op stijlvolle kantoor- en studeerspullen. Kwestie van ook dat luik van je leven betekenisvol in te vullen.

MEER INFO OVER PIET MOODSHOP

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF