Doen

Sint-Martens-Latem

Sint-Martens-Latem

De aanwezigheid van de prachtige meanders van de Leie en de bijhorende oeverlandschappen maakt van Latem een schilderachtig dorp. Latem, en ook deelgemeente Deurle, lijken zo van een ansichtkaart weggeplukt. Deurle werd zelfs verkozen tot het mooiste dorp van Oost- Vlaanderen. Nergens anders in de Leiestreek zijn kunst, natuur en de meanderende Leie zo dichtbij, dankzij de aanwezigheid van musea, kunstenaarswoningen, -wandelroutes en galerijen. Liefhebbers van gastronomie kunnen zich in Latem ook laten verwennen in de vele toprestaurants. De volgende 5 topbezienswaardigheden mag je niet missen.

CONTACTEER TOERISME Sint-Martens-Latem...

Sint martens latem leiestreek
Museum Dhondt Dhaenens Deurle Sint Martens Latem kunst

Museum Dhondt-Dhaenens

In een strak wit gebouw zie je in het Museum Dhondt-Dhaenens topexpo's van moderne en actuele kunst uit binnen- en buitenland. Het museum verhuurt in bepaalde gedeeltes van het jaar ook de modernistische Woning van Wassenhove voor een kunstzinnig verblijf.

Meer info over het Museum Dhondt-Dhaenens...

Meer info over Woning Van Wassenhove...

Leiestreekfietsroute

Ontdek de mooiste hoekjes van de Leiestreek tussen Gent en Deinze, in een landschap dat talloze kunstenaars inspireerde. Bekijk hun werken in de musea langs de route van 51 km en fiets door pittoreske dorpjes zoals Deurle en Sint-Martens-Latem. Deze route werd verkozen als de mooiste Oost-Vlaamse fietsroute.

Meer info over de Leiestreekfietsroute...

Fietsen Kasteel Ooidonk Deinze
Museum Gevaert-Minne

Museum Gevaert-Minne

Het museum is gevestigd in het beschermde woonhuis van schilder Edgard Gevaert. Zijn vrouw Marie stelde na diens dood het atelier open: mensen konden er werk van haar man en haar vader, beeldhouwer George Minne, gaan bekijken. Na haar overlijden, kocht de gemeente Sint-Martens-Latem het huis en richtte er het museum Gevaert-Minne in. Je vindt er ook werk van andere Latemse kunstenaars.

Meer info over het Museum Gevaert-Minne...

museum Gust De Smet sint martens latem deurle

Museum Gust De Smet

Het museum (beschermd erfgoed) is het laatste woonhuis en atelier van de grote Vlaamse expressionist Gust De Smet. De gemeente stelde na de dood van de kunstenaar het huis voor het publiek open en noemde het voortaan 'Museum Gust De Smet'. De kunstwerken op de bovenverdieping zijn thematisch en per periode voorgesteld. 

Meer info OVER het Museum Gust De Smet...

Sint Martens Latem wandelen kunst musea

Kunstzinnige wandelroutes

Ben je een kunstliefhebber maar hou je ook van wandelen? Dan zijn de twee kunstzinnige wandelroutes in Sint-Martens-Latem zeker jouw ding! Met de Gust De Smetroute wandel je 6,5 km langs de mooiste bezienswaardigheden van deelgemeente Deurle. De bijhorende kaart is doorspekt met kunstweetjes. Met de Albijn Van den Abeeleroute wandel je 9 km langs karakteristieke plekjes uit de werken van de gelijknamige schilder.

Bestel de Gust De Smetroute...

Bestel de Albijn Van den Abeelroute...

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF