Doen

Spiere-Helkijn

Spiere-Helkijn

Spiere-Helkijn is een groene en landelijke faciliteitengemeente op de taalgrens, niet ver van Kortrijk, Oudenaarde en Doornik. Het afwisselende en panoramische landschap nodigt uit tot wandelen, fietsen of paardrijden langs de vele veldwegels, de oude spoorwegbedding en de groene oevers van het Spierekanaal en de Schelde.

CONTACTEER TOERISME Spiere-Helkijn...

spiere helkijn schelde wandelen
Wandelnetwerk Land van Mortagne

Wandelnetwerk Land van Mortagne

Het wandelnetwerk 'Land van Mortagne' voert fervente wandelaars door de glooiende streek van de vierhoek tussen de gemeenten Bellegem, Zwevegem-Knokke, Bossuit en Spiere-Helkijn. Bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkantshoeves en eeuwenoude kapellen. Stippel je eigen wandeling uit aan de hand van genummerde knooppunten, kies je startplaats en wandel net zolang je wil.

Meer info over het wandelnetwerk Land van Mortagne...

Mortagnewandelroute

Kies je liever voor een vaste lusvormige route? Dan kan je ook de Mortagnewandelroute van 13 km proberen. De route neemt je mee doorheen de Scheldevallei tussen Spiere en Helkijn.

Meer info over de Mortagnewandelroute...

wandelen mortagne
Oud zwembad Spiere-Helkijn

Spierevalleifietsroute

Geen enkele korte fietsroute overschrijdt zoveel provinciegrenzen als de Spierevalleifietsroute. Je fietst 40 km door het gevarieerde landschap van de Bovenschelde en het beekdal van de Spiere in zowel West-Vlaanderen, Henegouwen als Frankrijk. De route start in Bossuit maar je kan makkelijk inpikken in Spiere-Helkijn.

Meer info over de Spierevalleifietsroute...

La Descente du Pont Helkijn restaurant Spiere

La Descente du Pont

Het terras van La Descente du Pont is mooi gelegen aan de kerk van Helkijn. Wie naar de kaart kijkt, ziet meteen klassieke gerechten maar deze worden op een verjongde en verrassende wijze bereid en gepresenteerd. In La Descente du Pont zorgt chef Brecht Devos dat er enkel met seizoensproducten van hoge kwaliteit wordt gewerkt. De wijnkaart is evenwichtig samengesteld: Franse wijnen en wereldwijnen wisselen elkaar af.

Meer info over La Descente du Pont...

Oud zwembad Spiere-Helkijn

Oud zwembad

Het zwembad van Spiere was een van de eerste openluchtzwembaden in België. Er werd een laatste keer gezwommen in 1955. Intussen kreeg het voormalige openluchtzwembad het statuut van beschermd monument. Nu wordt het in ere hersteld en krijgt het een functie als toeristische ontmoetingsplaats.

Meer info over het oud zwembad...