Eten & drinken

Toprestaurants

Het lijstje toprestaurants in de Leiestreek is lang. Zo dragen La Durée, Boury en Vrijmoed met terechte trots twee Michelinsterren en werden Marcus, Vol-Ver en Castor met één Michelinster beloond voor hun verfijnde, culinaire inspiratie. Meer dan vijftig toprestaurants krijgen in de Gault&Millau Gids een score van minstens 13/20.
Je vindt ze hieronder gerangschikt per gemeente. * geeft het aantal sterren aan en de score tussen haakjes duidt op het aantal punten in de Gault&Millau gids.

Anzegem

'tMag! (13,5/20)

Na vijftien jaar verhuisden Tom Loosveldt en Hilde Degezelle de potten en pannen van hun voormalige restaurant 't Moreelsgoed naar het koetshuis op hetzelfde domein in Tiegem. De naam van hun nieuwe concept 'tmag  verraadt al de sfeer: hier mag het wat spontaner, zowel aan tafel als in de keuken. Welkom voor een ongedwongen avondje uit, waarbij je geniet van verrassende, creatieve gerechten. De experimentele menukaart wisselt met het seizoen en de inspiratie van de chef.
Westdorp 17, 8573 Tiegem
056 70 07 65 - hello@tmag.be

Avelgem

De Gouden Klokke (13/20)

In een mooie hoeve, met klokkentorentje bovenop het rode dak, verwennen Thierry Vancoppenolle en Ann Hoste hun gasten op voortreffelijke, culinaire wijze. Alleen klasse en kwaliteit komt er op tafel in De Gouden Klokke in Waarmaarde. Geniet er in een stijlvol kader van de verfijnde keuken. Nadien kan je blijven overnachten in drie stijlvolle kamers.
Trappelstraat 25, 8581 Waarmaarde
055 38 85 60 - info@degoudenklokke.be

Deerlijk

Marcus* (15/20)

Creativiteit en durf liggen op je bord, bij restaurant Marcus in Deerlijk. Het zal je dus niet verbazen dat chef Gilles Joye al enkele jaren een welverdiende Michelinster mag dragen. De chef kookt met grote aandacht voor lokale streekproducten en zuiderse, frisse toetsen. Hij plukt daarvoor ook kruiden en groenten uit eigen tuin. Je geniet ervan in het hedendaagse, stijlvol ingerichte restaurant en in de zomer op het zonnige terras. Marcus is terecht een vaste waarde in de gastronomie.
Kleine Klijtstraat 30, 8540 Deerlijk
056 77 37 37 - info@restaurantmarcus.be

Deinze

't Aards Paradijs (16/20)

’t Aards paradijs serveert een variatie aan seizoensgebonden menu’s met de fijnste vis, schaaldieren en vleesgerechten en lokaal gekweekte biogroenten. Chef Lieven Lootens werd verkozen als 'Beste Culinaire Bloemenchef Benelux'. De chef ontwikkelde een eigen stijl waarmee hij intuïtief en met veel gevoel voor harmonie een meer dan gewoon smaakpalet op tafel brengt. Vanuit die optiek stelt hij ook een verfijnd vegetarische menu met meerdere gangen samen, waarin zacht smakende en hartige gerechten elkaar vlot opvolgen.
Merendreedorp 65, 9850 Merendree
09 371 57 56 - info@aardsparadijs.be

Bachtekerke (14/20)

Het mooiste terras van het jaar? Dat lag volgens Gault&Millau in 2019 hier! Tussen het dorpsplein van Bachte en de oevers van de Oude Leie ontwaar je een oase van rust. Het idyllische Bachtekerke combineert deze unieke, intieme locatie met een heerlijke keuken. Chef Pieter De Troyer en z'n team staan klaar om al je zintuigen te verwennen.
Bachtekerkstraat 9, 9800 Bachte-Maria-Leerne
09 273 53 00 - info@bachtekerke.be

Au Bain Marie (13/20)

Alleen al de locatie is een topper: achter de bevallige gevel van villa De Landing uit de jaren 1930, ontworpen door architect Henri Van de Velde, schuilt een stijlvol restaurant met uitzicht op de wondermooie tuin aan de Leie en de weiden van kasteeldomein Ooidonk. In dit schilderachtige decor toveren chef Marc Nevejens en zijn team lekkere seizoensgebonden gerechten op het bord. Gastvrouw Isabel Deboel zorgt ervoor dat haar gasten zich welkom voelen tijdens hun idyllisch etentje aan de oevers van de Leie.
Emiel Clauslaan 141, 9800 Deinze
09 222 48 65 - info@aubainmarie.be

Gent

Ben je een hippe lekkerbek die altijd op zoek is naar nieuwe ontdekkingen? Je treft het, want Gent is de veggiehoofdstad van Europa en haar jonge rock-‘n-roll-chefs maken furore binnen de internationale foodscene. Gent trekt steeds meer vernieuwend gastronomisch toptalent en uitdagende concepten aan. Jonge sterrenchefs geven in Gent het beste van zichzelf. Een must voor foodies dus!

Meer info over de toprestaurants in Gent

Izegem

La Durée** (16/20)

Twee Michelinsterren! Moeten we meer zeggen? Verwacht je bij La Durée in Izegem aan een unieke beleving voor al je zintuigen, maar natuurlijk vooral voor je smaakpapillen. Chef Angelo Rosseel kokkerelt met hart en ziel, elegant en inventief, waarbij hij alleen de beste eerlijke ingrediënten kiest. Dat zie je, dat ruik je, dat proef je ...
Leenstraat 28, 8870 Izegem
051 31 00 31 - resto@laduree.be

De Smaak (14/20)

In dit elegante herenhuis, hartje Izegem, zie je de chef en zijn team aan het werk in de open keuken terwijl je dineert. Behalve als de zon schijnt, want dan zit je liever op het terras achteraan. Chef Wouter Creytens en gastvrouw Katrien Maertens zorgen voor een warm onthaal, een creatief menu en een verleidelijke wijnkaart in hun trendy restaurant. In alle opzichten een aanrader.
Gentsestraat 27, 8870 Izegem
051 32 14 75 - info@desmaak.be

Villared (13/20)

Een warm gevoel overvalt je als je binnenstapt in dit mooie restaurant, ingericht met warm hout, zachte mosgroene bankjes en oudroze flamingo's tegen de muur. Sinds 2004 serveert Villared in Izegem klassieke, maar tongstrelende gerechten. Alleen de beste ingrediënten uit de streek en van het seizoen kiest chef Dave Debal voor in zijn keuken. Hij en zijn team bereiden alles volgens de regels van de kunst. Gastvrouw Katja Berus zorgt ervoor dat je je thuis voelt.
Leenstraat 51, 8870 Izegem
051 30 38 58 - info@villared.be

Kortrijk

Vol-Ver* (14/20)

Sébastien Ververken en Sharon De Volder deden eerst ervaring op in klasserestaurants. Dan viel hun oog op een kleine, landelijke villa met tuinterras. Daar nestelden ze zich om hun eigen culinaire creaties te presenteren op een beperkte bistrokaart. Het restaurant is kleinschalig, maar dat geeft de kans om alleen met dagverse grondstoffen te werken, extra zorg te besteden aan de gerechten én bijzondere aandacht te geven aan de gasten. In de zomer heb je er uitzicht op de tuin, in de winter zit je knus bij de grote haard.
Watervalstraat 23, 8510 Marke
056 49 85 92 - info@vol-ver.be

Taste and Colours (15/20)

In hartje Kortrijk kokkerelt chef Dirkjan Decock aan zijn kookeiland, onder het goedkeurend oog van zijn gasten. Die hebben geen keuzestress want de chef kookt maar één menu. Je kiest gewoon het aantal gangen en laat je verrassen door de inspiratie van de chef. Dirkjan houdt van pure en originele smaken, soms uitdagend en prikkelend, soms fluweelzacht en delicaat. Gastvrouw Hilde Reynaert kiest de wijnen, met de focus op bio- en natuurwijnen. Die sluiten perfect aan bij de filosofie en pure keuken van Dirkjan. Want hij werkt zoveel mogelijk met lokale leveranciers. Bovendien verwerkt hij geen bedreigde vissoorten en serveert hij nooit foie gras. De eerlijke producten die de chef zelf gebruikt, zijn ook te koop in de resto-boutique. Als lekker souvenir.
Groeningelaan 22, 8500 Kortrijk
056 40 40 40 - info@tasteandcolours.com

Rebelle (15/20)

Een tikkeltje rebels? Ja hoor! Maar ook pretentieloos en minimalistisch, met een kleine schittering en een vleugje pit. En o zo lekker! Stap binnen in restaurant Rebelle in Marke en laat je verrassen. Je begrijpt meteen waarom Rebelle, geopend in 2017, al in zijn eerste jaar werd vernoemd door Gault&Millau en in de gids van 2019 de eretitel kreeg voor het beste dessert.
Rekkemsestraat 226, 8510 Marke
056 21 94 50 - tessa@restaurantrebelle.be

Messeyne (14/20)

In dit elegante stadspand, hartje Kortrijk, kun je tafelen én logeren in klasse en stijl. Restaurant Messeyne serveert traditionele en moderne Franse gerechten op topniveau. Chef Klaas Lauwers bereidt met seizoensgebonden ingrediënten gastronomische hoogstandjes. Vraag bij mooi weer een tafeltje op het terras,  om buiten te genieten van het diner.
Groeningestraat 17, 8500 Kortrijk
056 21 21 66 - dompi.vandewalle@gmail.com

Oud Walle (14/20)

Lichte, hedendaagse gerechten kokkerelt chef-kok Frederik Desmet met veel passie, waarbij hij zich elke dag opnieuw laat inspireren door wat de markt biedt. Zoek een tafeltje in het sfeervolle herenhuis of op de beschutte binnenkoer, in hartje Kortrijk. En geniet!
Koning Albertstraat 4, 8500 Kortrijk
056 22 65 53 - info@oudwalle.be

Va et Vient (14/20)

Met de huisslogan 'Rough and Refined' beschrijft chef Matthias Speybrouck zijn culinaire creaties: op basis van pure ingrediënten van het seizoen, meestal van lokale ondernemers, bedenkt hij een verfijnd, eigenzinnig menu. Om in twee, drie of vier gangen van te genieten in een losse, informele sfeer. In de zomer doe je dat op het prachtig terras aan de verlaagde Leieboorden aan de Broeltorens.
Handboogstraat 20, 8500 Kortrijk
056 20 45 17 - info@vaetvient.be

Het Vliegend Tapijt (14/20)

De ouders van Felix François openden in 1985 een geliefde bistro in Marke. Toen Felix en zijn vrouw Nel Desmet de zaak overnamen in 2011, verfijnden ze langzaamaan de bistrokeuken, zonder de losse sfeer te verliezen. Je mag aan de bar nog altijd genieten van een aperitiefje, met fijne muziek op de achtergrond, als knipoog naar de bruine kroeg van weleer. De kaart verleidt met ware bistronomie, die wisselt met het seizoen, gebaseerd op ingrediënten uit de streek. 
Pottelberg 189, 8510 Marke
056 22 27 45 - info@hetvliegendtapijt.be

ViEr (14/20)

Wat een uniek decor! In de historische kloostergang van de voormalige Sint-Vincentiuskliniek, vlak bij het Kortrijkse begijnhof, is plaats voor een twintigtal fijnproevers. Sebastien Ghyselen en An Van Ammel serveren er in hun restaurant ViEr de fijnste creaties: lekker vers, evenwichtig en exclusief, zowel met vis en vlees als vegetarisch.
Begijnhofpark, 8500 Kortrijk
0468 57 70 09 - info@vierkortrijk.be

Argendael (13,5/20)

Het rundvlees komt van eigen gekweekte black-angus-runderen, de groenten en het fruit worden geleverd door de biologische plukboerderij wat verderop ... Alleen de beste, dagverse producten bereiken de keuken van Restaurant Argendael in Bellegem. Het jonge dynamische team tovert er heerlijke, eerlijke gerechten van. Om van te genieten in een gezellige sfeer.
Doornikserijksweg 195, 8510 Bellegem
056 31 51 45 - info@argendael.be

Le Coucou (13,5/20)

Het restaurant Le Coucou opende in 2019. Chef-kok Mathieu Vanneste is ook een topsommelier. Hij werkte in gerenommeerde restaurants zoals Hof van Cleve. Zijn vrouw Carole Laevens zorgde voor de styling van Le CouCou. De chef maakt met goeie en verse producten iets lekkers. Fijn, toegankelijk en betaalbaar en zonder veel tralala. Een andere troef is de uitgebreide wijnkaart.
Roodhuisweg 10, 8510 Bellegem
056 49 61 57 - enjoy@lecoucou.be

Saint-Christophe (13/20)

In een mooi stadspand in hartje Kortrijk staat Olivier Dewulf achter het fornuis. Hij kiest resoluut voor topkwaliteit, zowel wat betreft de ingrediënten, als de bereidingen en de befaamde wijnen uit zijn goedgevulde wijnkelder. Alleen op die manier proeven zijn gasten de aroma's en smaken ten volle. Alles is homemade, van de tapas bij het aperitief en de verschillende soorten brood tot de zoetigheden.
Minister Tacklaan 5, 8500 Kortrijk
056 20 03 37 - info@stchristophe.be

d'Oude Burcht (13/20)

Chef Olivier Vansteenkiste en partner An-Sofie Vermeulen kozen een logische naam voor hun verfijnde, stijlvolle restaurant. Want een historische muur van wat ooit de Kortrijkse burcht was, loopt door dit stadspand. Geniet in d'Oude Burcht van een verfijnde, creatieve en smaakvolle Frans-Belgische keuken met verse seizoensproducten. Op warme dagen is het zomerterras een aanrader.
Onze-Lieve-Vrouwestraat 46, 8500 Kortrijk
0497 44 10 17 - info@oudeburcht.be

La Bicicletta (13/20)

La Bicicletta, voordien Beudaert, vond onderdak in de oude dekenij, een historisch monument nabij het begijnhof, in de schaduw van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk. Sofie Delbeke en Matthieu Beudaert staan er voor no-nonsense gastronomie in een gemoedelijke sfeer. Met hun eerste restaurant Table d'amis behaalden ze een Michelinster. Sinds de zomer van 2020 werd er overgeschakeld op een Italiaans 'trattoria'-concept met op en top Italiaanse gerechtjes, met kraakverse ingrediënten en veel feeling. Gastvrouw en sommelier Sofie begeleidt je met passie door haar persoonlijk samengestelde wijnkaart.
Sint-Maartenskerkhof 8, 8500 Kortrijk
056 32 82 70 - info@beudaert.be

Kuurne

Het Bourgondisch Kruis (14,5/20)

Je restaurantbezoek begint in de authentieke aperitiefkelder, waar je nipt van champagne of een ander aperitiefje, aangeboden door het restaurant. Dan laten David Demey en Kathleen Hostens je genieten van een subtiele Franse keuken in een serene sfeer. Knap is het interieur, met een combinatie van ruwe oude materialen en hedendaagse accenten. Geen wonder dat dit het paradepaardje van Kuurne genoemd wordt.
Brugsesteenweg 400, 8520 Kuurne
056 70 24 55 - info@het-bourgondisch-kruis.be

Menen

Culinair (14/20)

Een nostalgisch landhuis en een strakke witte villa liggen naast elkaar in het landelijke Lauwe. Op het eerste adres dineer je heerlijk, met uitzicht op de mooie tuin en de Leiestreek. Chef Steven Dehaeze en zijn vrouw Lisa Sibilla zorgen ervoor dat je volop kan genieten in hun stijlvolle restaurant, op het terras of in de tuin. Om je verwennerij wat langer te laten duren, logeer je na de lekkere maaltijd in de strakke, hypermoderne B&B op het adres ernaast. Een aanrader voor een culinaire verwentrip!
Dronckaertstraat 508, 8930 Lauwe
056 42 67 33 - info@restaurantculinair.be

La Cravache (14/20)

Verscholen in het groen, pal op de taalgrens en dicht bij Frankrijk in Rekkem ligt restaurant La Cravache. Twee teams, in de zaal en in de keuken, doen er alles aan om jou de beste culinaire ervaring te bezorgen. Het zaalteam van Anja Verheye verwelkomt je van harte en bedient je op je wenken. Het keukenteam van chef Koen Devos gaat enthousiast aan het werk om ongeëvenaarde culinaire creaties te bereiden.
Gentstraat 215, 8930 Rekkem
056 42 67 87 - info@lacravache.be

En Faim (13/20)

De wingerd die groeit tegen de gevel van het romantische villaatje in Menen, verbergt een heerlijk, behaaglijk restaurant. Alles ademt er nostalgie en retro. Al even smaakvol zijn de gerechten, bereid met alleen het beste wat het seizoen levert. Voor een 'quicklunch' of een uitgebreid diner à la carte.
Wevelgemstraat 37, 8930 Lauwe
056 42 00 75 - info@demangerie.be

 

Nazareth

Jan Verhelst (14,5/20)

Een vleugje Californië, een toets Azië en vooral veel spontaniteit proef je als je aan tafel schuift bij topkok Jan Verhelst. Wat op je bord ligt, is licht, fris, creatief en evenwichtig. En het smaakt! Gastvrouw Ine Claeys zorgt op een spontane manier dat je je thuis voelt.
Stationsstraat 33, 9810 Eke
09 280 07 77 - info@janverhelst.be

Roeselare

Boury** (17,5/20)

Klaar voor pure klasse? Stap binnen in de moderne woning in Roeselare, met veel daglicht en een fraai uitzicht op de tuin. Aperitief op het sfeervolle terras of in de trendy lounge. Schuif nadien aan tafel in het luxueuze interieur en kies alvast een wijntje uit het wijnaanbod, al even klassiek als verrassend. Maar het beste van al? Dat dresseert topchef Tim Boury op je bord. Hemels! Wie geen zin heeft om na het diner naar huis te rijden, boekt een van de drie gastenkamers. Om lekker lang te genieten van de luxueuze gastvrijheid.
Rumbeeksesteenweg 300, 8800 Roeselare
051 62 64 62 - info@restaurantboury.be

Ma Passion (14/20)

Een sfeervol herenhuis in Roeselare werd knap gerenoveerd, met een mix van authentieke elementen en moderne accenten. De facelift gebeurde met veel klasse, creativiteit en visie. En met dezelfde drie kenmerken stelt Kris Verscheure zijn menukaart samen, op basis van dagverse producten in het spoor van de seizoenen. Een gastronomische topper.
Diksmuidsesteenweg 159, 8800 Roeselare
051 69 83 18 - info@ma-passion.be

Bistro Le Nord (13/20)

Deze ‘B & B & B’ in Roeselare, een bistro met bed & breakfast, draagt als motto 'cook, eat, love, sleep'. Je bent er welkom voor een snelle lunch, een gastronomisch menu of een diner à la carte, precies wat jij wilt. De blikvanger in de hippe bistro is BAR18, een onyxbar waar je welkom bent voor barfood, to share or not to share. In de bistro serveert de chef een vernieuwde Belgisch-Franse keuken met dagverse seizoensproducten. Reserveer één van de drie kamers, voor een verlengde verwennerij. Cook, eat, love, sleep.
Noordstraat 217, 8800 Roeselare
051 25 15 90 - info@lenord.be

De Ooievaar (13/20)

Waar ooit brouwerij De Ooievaar zijn bieren brouwde, in het centrum van Roeselare, zit nu restaurant de Ooievaar. Al 35 jaar verwelkomen Francis Vinckier en Ann Veranneman er hun gasten, in een interieur met tijdloze klasse. Ze worden bijgestaan door hun vaste keukenmedewerkers. De chef besteedt de grootste zorg aan het uitzoeken van verse, kwaliteitsvolle ingrediënten. Het paradepaardje is de zalm uit de eigen zalmrokerij. Op warme dagen nodigt de lommerrijke binnentuin uit om buiten te dineren.
Noordstraat 91, 8800 Roeselare
051 20 54 86 - info@restaurantdeooievaar.be

Chez Jacques (13/20)

Welkom bij Bistro Chez Jacques, een culinair hoogstaand restaurant vlakbij de prachtige Sint-Michielskerk in het centrum van Roeselare. Klassevol dineren is het motto! Hier worden de oude gastrowaarden behouden. Geen TV toestanden maar authentieke gerechten in een omgeving van grandeur en klasse. Spiegels en koperen beslag binnen het aangenaam kader ontbreken er zeker niet.
Sint Michielsplein 14, 8800 Roeselare
051 22 12 21 - info@chezjacques.be

CRKL (13/20)

Bij CRKL is elk gerecht is een combinatie van passie, perfectie en kwaliteit. Met de meest kwaliteitsvolle ingrediënten en aan de hand van uiterst creatieve bereidingen worden ware kunstwerkjes op het bord getoverd. Ook het interieur en het gebouw zelf zijn op en top verfijnd en 'on trend'.
Diksmuidsesteenweg 351a, 8800 Roeselare
051 51 08 52 - info@crkl.eu

 

Sint-Martens-Latem

A Table (14/20)

Aan táfel! Dat hoeft chef-kok Dimitri Vinois niet luid te roepen. De klanten weten vanzelf de weg te vinden naar dit charmante huisje met mooi terras in Sint-Martens-Latem. Ze verlekkeren zich op de uitstekend bereide gekonfijte eendenbout of de txogitxu-entrecote die de chef roostert op het houtvuur. Dit restaurant zonder pretentie, maar met veel smaak, opent alleen zijn deuren tijdens de week. Pure eenvoud, verheven tot de nieuwe luxe.
Buizenbergstraat 27, 9830 Sint-Martens-Latem
09 282 70 68 - bibvinois@hotmail.com

L'Autre Vie (14/20)

Deze culinaire parel vond onderdak in een oude notariswoning in Sint-Martens-Latem. Die werd in 2015 volledig gerenoveerd tot een hedendaags restaurant, met eerbied voor de art-decokaraktertrekjes. Elke maand bedenkt het koks-duo Maxence Sys en Laurent Willems eigentijdse Franse gerechten met wereldse invloeden, voor een nieuw vier- of vijfgangenmenu. Maar je kan ook kiezen van het à-la-cartemenu. Het restaurant ligt op de eerste verdieping, beneden zit een gemoedelijke bar, waar je ook mag binnenvallen met vrienden voor een lekkere huisgemaakte cocktail, een digestief of een goed glas wijn. Op warme dagen is het heerlijk toeven op het terras vooraan, in een oase van groen. 
Kortrijksesteenweg 126, 9830 Sint-Martens-Latem
0477 84 73 55 - info@maxencesys.be

Brasserie Latem (14/20)

Of je nu kiest uit 'les Classiques', de kleinere 'Essensuals'- gerechtjes of de Japanse Izakaya-hapjes, altijd smelt je weg bij de inventiviteit van de chef. Dat Brasserie Latem niet enkel vernieuwend is in de keuken, bewijzen de iPads die worden bovengehaald als je de menukaart vraagt. Ze maken je wegwijs in het aanbod, adviseren over de juiste wijn en espresso, geven een overzicht van de allergenen én verklappen bovendien het recept van je gekozen gerecht. Innoverend, en toch oogt het stijlvolle interieur knus en warm, precies zoals het hoort in een kwaliteitsbrasserie.
Kortrijksesteenweg 9, 9830 Sint-Martens-Latem
09 282 36 17 - info@brasserielatem.be

D'Oude Schuur (13,5/20)

In een landelijk straatje van Sint-Martens-Latem, verscholen tussen de bomen, ligt dit rustieke restaurant. Achter de gevel van deze gerestaureerde schuur stap je binnen in een hedendaags interieur. Enkel de eeuwenoude imposante open haard verwijst naar het verleden. Die knettert gezellig in de winter. 's Zomers lonkt een lommerrijk, prachtig terras. Steven D'hoye heeft de zaak overgenomen van zijn ouders. Maar papa Marc neemt nog de honneurs waar in het restaurant en helpt je bij het kiezen van de wijnen. Op de kaart staan klassiekers, degelijk maar tongstrelend.
Baarle-Frankrijkstraat 1, 9830 Sint-Martens-Latem
09 282 33 65 - info@oudeschuur.be

I Ragazzi (13,5/20)

Alex Maes neemt je samen met zijn team op een ongeëvenaarde trip doorheen de Italiaanse keuken. Het concept is duidelijk: authentieke Italiaanse keuken, maar op een nieuwe manier gebracht.
Dorp 12, 9830 Sint-Martens-Latem
09 398 49 80 - pronto@iragazzi.be

Baarle 90 (13/20)

Deze brasserie verdient een 10/10 voor haar ligging: pal aan de Leie, in een rustig straatje naar het veer van Sint-Martens-Latem, met een adembenemend terras aan het water. Maar de brasserie scoort ook hoge punten met wat op tafel komt. Chef Jérôme Devriese en zijn team serveren een Europese keuken met een eigen Belgische toets, in een knap, hedendaags interieur met veel daglicht. En mét uitzicht op de Leie!
Baarle-Frankrijkstraat 90, 9830 Sint-Martens-Latem
09 281 05 20 - info@baarle90.be

Sabatini (13/20)

Resto Sabatini werd al meermaals in Rome gelauwerd als "één van de beste 30 Italiaanse restaurants ter wereld buiten Italië".
Kortrijksesteenweg 114, 9830 Sint-Martens-Latem
09 282 80 35 - restosabatini@skynet.be

Brasserie Boulevard (13/20)

Resto Sabatini werd al meermaals in Rome gelauwerd als 'één van de beste 30 Italiaanse restaurants ter wereld buiten Italië'. Check zelf of dit waar is, en reserveer een tafeltje in de kleine villa met scherp puntdak en een immens overdekt, verwarmd terras. Verwacht geen pizza, maar verwennerijen uit de Italiaanse gastronomie. Voor de liefhebbers: mét een apart hoofdstukje truffelgerechten op de kaart.
Kortrijksesteenweg 175, 9830 Sint-Martens-Latem
09 279 12 00 - thomas@blvd.be

Deboeveries (13/20)

Garnaalkroketten, noordzeetong met frietjes ... Chef Bert Deboeverie serveert klassiekers uit de Franse keuken maar wel van topkwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg. Je dineert in een mooie hoeve, met rustiek interieur onder de dikke houten balken van het dakgebinte. Rondom ligt een aantrekkelijke tuin met terras. Een klassieker met klasse!
Lijnstraat 2, 9831 Deurle
09 282 33 91 - info@deboeveries.be

Brasserie Vinois (13/20)

De eenvoudige maar aangename brasserie serveert grootmoedersgerechten, maar dan van een grootmoeder die weet wat koken is. Kies bijvoorbeeld Vlaamse stoverij met varkenswangen en appelmoes, of een côte à l’os met een bearnaise- of peperroomsaus. Ook hippe, verrassende suggesties en tips voor kids staan op de kaart. Je luncht of dineert er in het groen van het schilderachtige Sint-Martens-Latem.
Philippe de Denterghemlaan 31, 9831 Deurle
09 282 70 18 - info@brasserie-vinois.com

Auberge du Pêcheur - The Green (13/20)

De naam klinkt als een klok in Sint-Martens-Latem en ver daarbuiten. Dat kan ook niet anders, want deze verfijnde brasserie heeft een prachtig terras, een gloedvol haardvuur op koude dagen, een uitstekende wijnkelder met 500 topwijnen, en natuurlijk een menukaart vol lekkers. Een topper! Bovendien kan je in deze herberg ook luxueus logeren aan de Leie.
09 282 31 44 - info@auberge-du-pecheur.be

 

Waregem

Castor* (16,5/20)

Puur natuur dresseert chef Maarten Bouckaert op je bord, want hij werkt enkel met kwaliteitsproducten uit de regio en weet perfect wanneer ze op hun best zijn. Met die pure ingrediënten bereidt hij klassieke gerechten met een verrassende twist. Geniet van die topgastronomie in een knap interieur, strak maar warm. Gastvrouw Stefanie Vandewalle legt je in de watten, van onthaal tot pousse-café, met de glimlach.
Kortrijkseweg 164, 8791 Beveren-Leie
056 19 01 21 - info@cas-tor.be

Escabeche - Tapas de luxe (14/20)

Natuurlijk staat hier een heerlijk frisse escabeche op de kaart. Maar de hippe, zwart-rode tapasbar in Waregem serveert nog meer lekkernijen met een mediterraan tintje. Zoek een zitje aan de bar of een tafeltje, allebei met zicht op de open keuken. Bij mooi weer verleidt het sfeervolle terras om buiten te genieten van je tapas. Voor een echt zuiders gevoel.
Stationsstraat 166, 8790 Waregem
056 32 86 97

Mes Amis (13/20)

Je voelt je een welkome vriend in dit hippe huis in Waregem. Nestel je in het cosy restaurant of in de trendy loungebar die niet zou misstaan in een wereldstad. Of zit je liever op het prachtige terras met een zomers cocktail bij de hand? Doe gerust ... je bent een vriend aan huis!
Franklin Rooseveltlaan 129, 8790 Waregem
056 90 70 10 - info@mesamiswaregem.be

Robuust (13/20)

De naam verklapt veel. Hier schuif je aan voor lekkere gerechten uit de robuuste, eerlijke basiskeuken, maar met een eigentijds vleugje, en van topkwaliteit. Gastvrouwen Charlotte Loquet en Caren Beeusaert zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt in de knap gerenoveerde villa, met mooi zomerterras, verscholen in het groen.  
Wortegemseweg 115, 8790 Waregem
056 61 64 74 - info@restaurantrobuust.be

Improviste by David Selen (13/20)

Alleen al de ligging van dit restaurant is uniek: bovenop de gebouwen van de Waregemse Hippodroom, met rondom grote ramen die uitkijken op de paardenrenbaan. Aan de andere kant is het uitzicht ook bijzonder: in de open keuken zie je topchef David Selen en zijn team aan het werk tijdens het bereiden van de gastronomische gerechten. Geniet voluit in dit hippe restaurant met lounge, bar en tafeltjes aan de grote ramen. 
Felix Verhaeghestraat 9, 8790 Waregem
0472 10 31 31 - selen.david@gmail.com

Wevelgem

De Gullegember (13/20)

In De Gullegember in Gullegem eet je voortreffelijk. Maarten Maselis presenteert een verrassende, smaakvolle keuken in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Een adres om te koesteren.
Bissegemstraat 64, 8560 Gullegem
056 42 89 64 - info@degullegember.be

Wielsbeke

Bistro Lin'Eau (13/20)

Een gerenoveerde vlasfabriek en een zicht op de Oude Leiearm. Het is alvast een goed begin. Voeg daar een Frans-Belgische keuken aan toe, klassiekers in een fris jasje, en het komt helemaal goed. Maar ook fietsers en wandelaars zijn hier welkom. Op zaterdag- en zondagnamiddag wordt Lin’Eau immers tearoom en verschijnen de zelfgemaakte taarten.
Koen Lisardestraat 19, 8710 Wielsbeke
056 29 00 92 - info@bistrolineau.be

Zulte

De Karper (13/20)

Koken is een kunst, daar hoef je geen enkele foodie van te overtuigen. In dit fijne restaurant geniet je niet alleen van culinaire kunstwerkjes op je bord, maar ook van kunst aan de muur. Je ziet er werken van Martin Wallaert, die een atelier heeft wat verderop in de straat. Neem je tijd om te genieten in dit voormalige stamcafé van Roger Raveel. Op het terras heb je een mooi uitzicht over het schilderachtige dorpje Machelen-aan-de-Leie, een inspiratiebron voor veel kunstenaars.
Karperstraat 16, 9870 Machelen-aan-de-Leie
09 380 42 62 - restaurantdekarper@telenet.be

Bistro Marron (13/20)

Jong en oud nestelt zich hier graag, voor een snelle lunch of uitgebreid diner. Op de kaart staan zowel klassiekers als hippe suggesties. In de zomer lonkt het zonnige terras.
Molenstraat 40, 9870 Olsene
09 387 07 67 - info@bistromarron.be

Zwevegem

L'Envie (15,5/20) - Jonge Topchef van het Jaar 2021

Het curriculum vitae van zowel chef-kok David Grosdent als zijn vriendin Inès Vankeirsbilck blinkt uit van de ronkende namen. Ze werkten allebei bij topchefs, onder andere bij Yves Mattagne van Sea Grill in Brussel. Maar in 2015 was het dan zover: ze openden hun eerste eigen restaurant in een dorpsstraat van het landelijke Sint-Denijs. Ook daar schittert het duo. In een elegant, geraffineerd ingericht restaurant met veel daglicht, gaat alle aandacht naar de kunstwerkjes op je bord. Topgastronomie.
Helkijnstraat 38, 8554 Sint-Denijs
056 22 19 83 - info@lenvie-restaurant.com

Molenberg (14,5/20)

Midden in de velden, aan de rand van Zwevegem, ligt een oude molenaarswoning. Die kreeg een tweede leven als gastronomisch restaurant. In de historische woning, met bakstenen, plavuizen en balken, hangt nog altijd een nostalgische sfeer. Maar chef-kok Filip Bogaert legt, als een onverbeterlijke perfectionist, culinaire juweeltjes in een modern-klassieke stijl op je bord. Om van te genieten, binnen of op het beschutte terras.
Kwadepoelstraat 51, 8550 Zwevegem
056 75 93 97 - rest_molenberg@hotmail.com

 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF