Doen

Waregem

Waregem

Waregem is ongetwijfeld de Vlaamse stad van de paardensportliefhebbers. Een reputatie die de stad vooral heeft te danken aan de paardenwedrennen 'Waregem Koerse' en de bijhorende feestweek. Maar de stad telt nog veel meer troeven: een aantrekkelijk winkelcentrum en een ruim cultureel, recreatief en sportief aanbod dat uitblinkt door grote verscheidenheid. We pikken er 5 troeven uit waarom je Waregem zeker moet bezoeken!

CONTACTEER TOERISME Waregem...

Waregem Koerse bezoeken
Restaurant Castor Waregem Beveren Leie

Restaurant Castor

Maarten Bouckaert opende pas begin 2016 zijn eigen restaurant maar eind 2016 sleepte hij al een Michelinster in de wacht en werd hij benoemd als beste Jonge Topchef van Vlaanderen door Gault&Millau. Hij werkte zes jaar als souschef voor topkok Peter Goossens (3 sterren) en deed daarvoor ervaring op in onder meer het Londense driesterrenrestaurant The Fat Duck en bij Geert Van Heckes De Karmeliet (3 sterren). Nu verwent hij fijnproevers in zijn restaurant in deelgemeente Beveren-Leie.

Meer info over restaurant Castor...

Waregem Koerse en de Gaverbeekhippodroom

De Gaverbeekhippodroom is 17 ha groot en ligt op een steenworp van het centrum van Waregem. De hippodroom is in de loop der jaren uitgegroeid tot een polyvalent paardensportterrein. Elk weekend van begin mei tot september worden hier drafrennen georganiseerd. De belangrijkste paardenkoers is natuurlijk de 'Grote Steeple Chase van Vlaanderen' tijdens Waregem Koerse, die elk jaar zo'n 40 000 bezoekers verwelkomt.

Meer info over de Gaverbeekhippodroom...

Waregem Koerse
shoppen shopping Waregem winkelen

Shoppen

'Het Pand' vormt het kloppend hart van het lokale winkelgebeuren dat verder uitwaaiert in de Stormestraat en de Stationstraat. Wie naar Waregem komt shoppen, kan gegarandeerd zijn wagen kwijt op de gratis parkeerplaatsen of de betalende parkings in het centrum.

Meer info over shoppen in Waregem...

Hippowar Waregem paard wereldoorlog 1 amerika

HIPPO.WAR

In het gratis bezoekerscentrum HIPPO.WAR lopen twee permanente tentoonstellingen: over de rol van de Amerikanen tijdens WOI en de rol van het paard tijdens diezelfde oorlog. De toegankelijke, interactieve opstelling zorgt ervoor dat ook voor kinderen een bezoek zeker de moeite waard is.

Meer info over Hippo.War...

Flanders Field American Cemetery Waregem Amerikaanse begraafplaats militaire

Flanders Field American Cemetery

Niemand minder dan ex-president Barack Obama bracht ooit een bezoek aan de enige begraafplaats uit Wereldoorlog I waar Amerikaanse soldaten rusten. 368 soldaten vonden hier hun laatste rustplaats. Het bezoekerscentrum naast de begraafplaats geeft meer duiding over de gevechten rond Waregem.

Meer info over Flanders Field American Cemetery...

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF