Doen

Wevelgem

Wevelgem

Wevelgem is onlosmakelijk verbonden met zijn vlasverleden, maar er is meer dan dat! Fietsers en wandelaars ontdekken er historische en groene pareltjes nabij de Leie, het provinciedomein Bergelen of de kronkelende Heulebeek. Voor wielerfanaten is Wevelgem jaarlijks ‘the place to be’ voor de klassieker Gent-Wevelgem. 

CONTACTEER TOERISME Wevelgem...

Gent-Wevelgem
Provinciedomein Bergelen Gullegem Wevelgem

Provinciedomein Bergelen

Provinciedomein Bergelen is ontstaan rond een zandwinningsput die begin jaren zeventig werd gegraven. Ondertussen heeft het domein een omvang van 54 hectare. Je vindt er weiden, wildakkers, hooivelden en bos - echt een plek waar wandelaars en fietsers hun hart kunnen ophalen. Er is ook een observatiehut voor vogelkijkers en de Brasserie Bergelen. Voor kinderen is er een speelbos en de gezinsvriendelijke zoektocht 'Op stap met Blob'.

Meer info over provinciedomein Bergelen...

Brouwerij Gulden Spoor

Het Gulden Spoor brouwt zes vaste bieren, aangevuld met nog heel wat seizoensbieren. Je kan met groepen vanaf 7 personen de brouwerij bezoeken op afspraak, en een brouwerijbezoek combineren met een maaltijd in het restaurant van de brouwerij: ’t Rusteel. Ook als individuele bezoeker kan je hier smullen van de bieren. In de shop kan je de verschillende bieren kopen om later thuis te degusteren.

Meer info over brouwerij Gulden Spoor...

Meer info over 't Rusteel...

gulden spoor brouwerij bier gullegem wevelgem
menenwald duitse militaire begraafplaats menen wevelgem wereldoorlog kerkhof

Menenwald

Op de grens van Wevelgem en Menen vind je de grootste Duitse militaire begraafplaats van België. In Menenwald liggen er ongeveer 48.000 soldaten begraven die sneuvelden tijdens WO I. Een bezoek aan de laatste rustplaats van deze soldaten doet je stilstaan bij het oorlogsleed.

Meer info over Menenwald...

fietsen leie

Kommiezenfietsroute

De Kommiezenfietsroute (40 km) langs de Leie balanceert tussen West-Vlaanderen en Noord-Frankrijk. De route start in Menen maar je kan ook inpikken in Wevelgem, namelijk aan de Lauwebrug die Wevelgem met Lauwe verbindt. De naam 'kommiezen' verwijst naar de douaniers die smokkelaars moesten onderscheppen..

Meer info over de Kommiezenfietsroute...

gullegember restaurant gullegem wevelgem

De Gullegember

In De Gullegember eet je voortreffelijk. Maarten Maselis presenteert een verrassende, smaakvolle keuken in een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. Dit is een restaurant dat al een tijdje in de Gault & Millau gids staat.

Meer info over de Gullegember... 

Door de coronacrisis kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je momenteel wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF