Doen

Wielsbeke

Wielsbeke

Ondernemen en niet opgeven. Die slagzin past zeker bij de inwoners van Wielsbeke. Toen de vlasindustrie in de jaren 1950 een serieuze terugval kende, bleven zij dan ook niet bij de pakken zitten. Ze pasten zich aan de nieuwe situatie aan en schakelden over op de productie van spaanderplaten en textiel. De industriële nijverheid bezorgde Wielsbeke internationale uitstraling. We geven je 5 tips om de gemeente te verkennen.

CONTACTEER TOERISME Wielsbeke...

Wielsbeke Leie André Demedtshuis Sint Baafs Vijve
vlas roterij

Oude Leiewandelroute

Tijdens deze route van 10,8 km wandel je door de vallei van de Plaatsebeek naar oude Leiearmen. Onderweg herinneren schuren en roterijen aan het rijke vlasverleden van de streek. Je passeert ook aan de drietrapssluis van Ooigem en de historische hofstede Munkenhof.

Meer info over de Oude Leiewandelroute...

Mandeldalfietsroute

De Mandeldalfietsroute laat je het valleilandschap van de Mandel en de Leie ontdekken. De leemgronden verklaren het sterk agrarisch karakter van de streek. Je vertrekt aan het André Demedtshuis en fietst via Oostrozebeke naar de Poelberg. De route buigt daarna af richting Oost-Vlaanderen. Op de terugweg maak je kennis met de Leie.

Meer info over de Mandeldalfietsroute...

vlas fietsen Oeselgem
André Demedtshuis

André Demedtshuis

Sinds 1983 doet de oude pastorie van Sint-Baafs-Vijve dienst als cultureel centrum. Je kan er in een prachtig kader regelmatig wisselende tentoonstellingen gaan bekijken. De bovenverdieping is gewijd aan André Demedts, naar wie het huis ook is genoemd. Je leert hier alles over het leven en werk van de bekende schrijver en cultuurpromotor. In de zomer kan je iets drinken op het gezellige terras aan een oude Leiearm.

Meer info over het André Demedtshuis...

Openluchtzwembad Hernieuwenburg Wielsbeke

Domein Hernieuwenburg

In recreatiedomein Hernieuwenburg kan je het hele jaar terecht in de speeltuin, het skatepark en de minipitch, een kunstgrasveldje waarop je een hoop balsporten kan beoefenen. In de zomer gaan ook het openluchtzwembad en het minigolfterrein open.

Meer info over domein Hernieuwenburg...

José Tack Greeter Leiestreek

Op stap met een Leiestreek Greeter

In Wielsbeke kan je op stap gaan met enkele Leiestreek Greeters. Dit zijn inwoners van de gemeente die je gratis de mooiste plekjes in de omgeving tonen, met meteen wat onderhoudende anekdotes er bovenop. Dit is enkel voorbehouden voor groepjes van maximum 6 personen.

Meer info over de Leiestreek Greeters... 

Door de coronacris kunnen openingsuren en dienstregelingen afwijken. Contacteer bij twijfel best de ondernemer zelf.
Ga je deze zomer wat vaker op stap in eigen land? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks leuke tips voor recreatieve uitstappen in West-Vlaanderen!

INSCHRIJVEN NIEUWSBRIEF