Vraag je Leiestreek Fietsboekje aan!

Vind je de mail met de link naar ons fietsboekje niet meteen in jouw mailbox? Kijk dan ook even in de map 'ongewenste post'.

De Leiestreek heeft meer te bieden dan alleen fietsen. In ons fietsboekje geven we je ook info over onze andere troeven.

Bier restaurant Nenuphar Afsnee

Leven in de brouwerij

De Leiestreek telt naast een aantal grote familiebrouwerijen ook een pak huis- en microbrouwerijen. Veel van die brouwerijen kan je bezoeken of je kan er ter plekke proeven van de speciale brouwsels zoals de Vlaamse roodbruine bieren. Die smaken niet alleen perfect in een glas, maar ook in gerechten. Wie bij één van de chefs uit onze actie ‘Lekker Roodbruin’ gaat tafelen, kan bovendien met een wedstrijd logiesovernachtingen winnen.

fietsnetwerk Leiestreek

Fiets- en wandelplezier op een groen-blauw netwerk

De Leiestreek is de ideale fietsregio omwille van de vele autovrije fietspaden. Die bevinden zich vooral op de jaagpaden langs onze rivieren en kanalen of langs de oude spoorwegbeddingen die nu omgevormd zijn tot groene fietsassen. Het fietsnetwerk Leiestreek maakt het gemakkelijk om de regio te verkennen met het bewegwijzerde systeem van de knooppunten. Maar ook wandelaars en liefhebbers van avontuurlijke sporten komen hier aan hun trekken. Niet vergeten om onderweg te stoppen om iets te eten of te drinken!

Hof Ter Leie Sint Martens Latem restaurant

Het beste adres aan de waterkant

De Leie, de Schelde en de bijhorende kanalen vormen de ruggengraat van de Leiestreek. Deze waterwegen zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar er valt ook heel wat te beleven op en in het water. Dat gaat verder dan alleen onze zomerse boottochten. Je kan ook zelf een boot huren bij onze bootverhuurders, halt houden bij een terrasje aan de waterkant, plonzen in onze openlucht zwemplekjes of actief aan watersport doen.

Fietsen Kasteel Ooidonk Deinze

Bakens van kunst langs de Leie

Heel wat kunstenaars lieten zich in het verleden inspireren door de schilderachtige Leie en trachtten de pracht van het landschap te vatten op doek. Maar ook vandaag bloeit er nog een boeiende artistieke scène in de regio. De Kunstzomer Leiestreek geeft lokaal talent een kans, er zijn ook fascinerende kunstmusea en fiets- en wandelroutes in de voetsporen van kunstenaars.