Zomerse boottochten in de Leiestreek

Zomerse Boottochten

Grensoverschrijdende tochten

 

Boottocht naar Noord-Frankrijk


Ontdek het hart van Rijsel - 8 juli

Via de Leie en de Deûle vaar je met de boot op en over de ‘schreve’ naar de Rijselse metropool. Onderweg passeer je o.m. de charmante dorpjes Deûlemont en Quesnoy-sur-Deûle. Aan boord kan je heerlijk ontbijten ‘à la française’. Aansluitend geniet je van een aperitiefje. Vanuit het gezellige Wambrechies brengt een bus je naar het stadscentrum van Rijsel. De historische kern van deze oude Vlaamse stad kan je onder leiding van een Nederlandstalige gids verkennen (vooraf inschrijven verplicht). Wie liever de stad op eigen tempo ontdekt, kan er op uit trekken en de sfeer opsnuiven. Een bus brengt je ’s avonds terug naar de vertrekplaats.

 

Frans Vlaanderen Troef - 26 juli

Ontdek de Noord-Franse stad Armentières! Vanuit Harelbeke scheep je in voor een relaxte tocht richting Frans-Vlaanderen. Onderweg vaar je langsheen de groene oevers van de Leie en flirt je met de Frans-Belgische grens. ’s Middags kan je aanschuiven voor een varkentje aan ’t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). In Armentières kan je een geleide wandeling volgen met een Harelbeekse gids die de stad kent als zijn broekzak. Of je kan op eigen houtje Armentières verkennen of een terrasje doen. Een bus brengt je terug naar Harelbeke.

Fietsen en varen combineren? Ga mee op tocht langs de oevers van de Leie. Tijdens de tocht vertelt de gids je meer over de bezienswaardigheden onderweg. De tocht gaat langs de Leie via Kuurne en Kortrijk naar Menen, waar je over de oude vestingen en de oude gedempte Leie fietst. Onderweg houden we halt in Wervik voor een korte koffiestop. Daarna gaat het verder over trage, fietsvriendelijke wegen, oude poorwegbeddingen en jaagpaden tot in Armentières. In de stad staat er nog een stadsfietstochtje op het programma waar je enkele WO I sites bezoekt. Na de fietstocht heb je eventjes vrij om te picknicken of een terrasje op te zoeken. Nadien vaar je met de boot terug naar Harelbeke en ontdek je de streek vanuit een ander oogpunt. Je fiets gaat mee op de boot. Wie wenst kan op de boottocht naar Harelbeke een broodje met beenham eten (€ 3 – vooraf te bestellen en ter plaatse te betalen op de boot).

 

Zoete zonde in "Plugsteert" - 13 augustus

Scheep in voor een ontspannende boottocht op de Leie richting Armentières en Ploegsteert. ’s Middags geniet je van een heerlijk varkentje aan ‘t spit met warm groentebuffet, aardappeltjes en brood (water en rode wijn zijn inbegrepen tijdens de maaltijd). In het Noord-Franse Armentières brengt een bus je naar het groene Ploegsteert. Hier kan je kiezen uit verschillende mogelijkheden om je namiddag in te vullen: een geleide wandeling (+/- 5 km) met vier lekkere haltes waar je proeft van heerlijke streekproducten (€ 5 p.p. - vooraf inschrijven verplicht) of een bezoek aan het nieuwe WO I bezoekerscentrum ‘Plugstreet 14-18 Experience’ (ter plaatse te betalen) en de nabijgelegen militaire begraafplaatsen en memorial of ga op eigen houtje op verkenning en geniet van één van de zonovergoten terrasjes in de buurt. Een bus brengt je ’s avonds terug naar de vertrekplaats.

 

Datum Traject Vertrek Aankomst Prijs Tickets

8 juli

Menen/
Wervik - Wambrechies-Rijsel - Wervik/Menen

Menen: 8u
Wervik: 9u


Wervik: 19u
Menen 19u15

€ 51 / € 41  
26 juli Harelbeke - Armentières - Harelbeke 9u30 19u30 € 51 / € 41  
26 juli Harelbeke/Wervik - Armentières - Wervik/Harelbeke 9u 19u30 € 31 / € 21  
13 augustus

Wevelgem/Wervik - Armentières - Ploegsteert - Wervik/Wevelgem

ZONDER ZOETE WANDELING

Wevelgem: 9u30
Wervik: 10u45
Wervik: 17u20
Wevelgem: 17u50
€ 51 / € 41  
13 augustus

Wevelgem/Wervik - Armentières - Ploegsteert - Wervik/Wevelgem

MET ZOETE WANDELING

Wevelgem: 9u30
Wervik: 10u45
Wervik: 17u20
Wevelgem: 17u50
€ 56 / € 46