Doen

Zulte

Zulte

Zulte, met deelgemeenten Machelen-aan-de-Leie en Olsene, ligt aan de Leie net op de grens tussen Oost- en West-Vlaanderen. Hier is de Leie nog een zalige plaats om langs te fietsen of te wandelen. Zulte staat bovendien voor een flinke brok cultuur en geschiedenis. Een bezoek aan Machelen-aan-de-Leie is een must voor elke cultuurliefhebber.

CONTACTEER TOERISME Zulte...

Leie zulte aanlegsteiger boot varen
Roger Raveelmuseum

Roger Raveelmuseum

Schilder en graficus Roger Raveel was geboren en getogen in Machelen-aan-de-Leie, een fraai dorp dat zich neervlijt bij een oude Leiearm. Het Roger Raveelmuseum toont de meest uitgebreide verzameling kunstwerken van een van de belangrijkste naoorlogse kunstenaars. Het museumgebouw, ontworpen door architect Stéphane Beel, is al een bezienswaardigheid op zich.

Meer info over het Roger Raveelmuseum...

Atelier Roger Raveel

Niet ver van het Roger Raveelmuseum vind je de ateliers waar de schilder altijd gewerkt heeft. Je kan zijn ateliers bezoeken in groep of deelnemen aan de gegidste bezoeken die op vaste data doorgaan.

Meer info over het atelier Roger Raveel...

Atelier Roger Raveel Machelen Leie Zulte
Machelen Leie Zulte

Roger Raveelwandelroute

Met de Roger Raveelwandelroute ontdek je de mooiste plekjes uit het leven en werk van Raveel tijdens een kunstzinnige wandelroute van 3,7 km door Machelen-aan-de-Leie.

Meer info over de Roger Raveelwandelroute...

Biechtstoeleke Martin Wallaert atelier Machelen Leie Zulte

't Biechtstoeleke

In dit oudste huisje van Machelen-aan-de-Leie verwelkomt kunstenaar Martin Wallaert je elke zondagmiddag in zijn atelier.

Meer info over 't Biechtstoeleke...

De Karper restaurant Machelen Leie Zulte

De Karper

In restaurant De Karper word je getrakteerd op heerlijke culinaire pareltjes in een gezellig interieur. Bij mooi weer is het terras aan de oude Leiearm Machelenput een zalig plekje. De Karper prijkt al een aantal jaar in de Gault & Millau gids.

Meer info over de Karper...