Doen

Zwevegem

Zwevegem

In Zwevegem vind je twee wandelnetwerken: het ‘Land van Mortagne’ en het ‘Land van Streuvels. Je stapt langs een verrassend gevarieerd landschap, met aan de ene kant het Kanaal Bossuit-Kortrijk en aan de andere kant de heuvelkam die de Schelde- en Leievallei van elkaar scheidt. Langs dat Kanaal Bossuit-Kortrijk ligt een andere troef van de gemeente. De site van de vroegere elektriciteitscentrale Transfo is een goed voorbeeld van hoe voor WO I een elektriciteitscentrale werd gebouwd. Er is hier een duiktank met cafetaria, maar ook ruimte voor outdoorrecreatie en evenementen.

CONTACTEER TOERISME Zwevegem...

Ijshoeve Zwevegem Sint Denijs
Transfo Zwevegem Wildste Westen avontuur

Transfo

Transfo, de voormalige elektriciteitscentrale langs het Kanaal Bossuit-Kortrijk, is herbestemd voor avontuur, cultuur en business: feesten, teambuilding, productvoorstellingen, alles is er mogelijk. Waaghalzen komen er aan hun trekken op de deathride of het touwenparcours. In een voormalige stookolietank werd een gigantische duiktank gebouwd. Vanuit de cafetaria kan je duikers aan het werk zien. Onder de noemer 'Je Wildste Westen' worden verschillende avontuurlijke arrangementen in de regio aangeboden.

Meer info over Transfo...

Meer info over Je Wildste Westen...

Meer info over de duiktank in Transfo...

Wandelnetwerken

Wanneer je gebruik maakt van een wandelnetwerk, beslis je zelf waar je wandelt en hoelang je route wordt. Je wandelt langs veilige wandelpaden die verbonden zijn tot een samenhangend netwerk. In de Leiestreek heb je de keuze tussen twee wandelnetwerken: Land van Mortagne en Land van Streuvels. Op beide netwerken kan je ook in Zwevegem wandelen.

Meer info over de wandelnetwerken...

wandelen mortagne
Orveytbos

Op stap in het Orveytbos met kinderen

Eind jaren 80 was dit nog een oud kleistort. Maar hier groeit nu het jonge Orveytbos, een prachtig stukje natuur. Je wandelt er lekker rustig langs het Kanaal Kortrijk-Bossuit. In het Orveytbos vind je zowel bos als poelen en hooilanden. Voor gezinnen met kinderen van 7 tot 12 jaar is de zoektocht 'Op stap met Blob in het Orveytbos' een echte aanrader. Deze zoektocht combineert natuur met plezier en maakt deel uit van een reeks zoektochten in de Leiestreek waarbij kinderen met Blob op pad gaan.

Meer info over het Orveytbos...

Meer info over de gezinsvriendelijke zoektochten met Blob...

Deweer Gallery Otegem Zwevegem kunst

Deweer Gallery

Deweer Gallery, in deelgemeente Otegem, presenteert tijdens tentoonstellingen een selectie van opkomende en gevestigde hedendaagse kunstenaars. Grote namen zoals Panamarenko, Jan Fabre en Johan Tahon hebben er al tentoongesteld.

Meer info over Deweer Gallery...

Zwevegem fietsen Ijshoeve hoeveproducten

Fietsparadijs Zwevegem

Zwevegem is een echt paradijs voor fietsfanaten. Je kan er prachtige tochten maken in het groen op het fietsnetwerk Leiestreek of via de lusvormige Leie-Scheldefietsroute van 35 km. Je kan ook een fietstocht combineren met een heerlijke hoevepicknick. Van mei tot september bundelen enkele hoeves de krachten en eet je er lekkers vers op de boerderij.

Meer info over het fietsnetwerk leiestreek...

Meer info over de Leie-Scheldefietsroute

Meer info over de hoevepicknick...